Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki sitoutuu edistämään puhdasta ja dopingvapaata kuntoilua

Julkaistu 16.6.2020 15.45

Puhtaan liikunnan puolesta -lähettiläs Mikko Lemettilä kävi Tampereen kaupungilla esittelemässä Dopinglinkin antidopingtoimintaa. Tampereen kaupunki näkee puhtaan liikunnan arvot ja niiden edistämisen tärkeänä asiana.

 

Tampere on sitoutunut Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamalliin

Tampere on sitoutunut edistämään terveitä elämäntapoja sekä liikunnan ja urheilun harrastamista puhtain mentelmin. Tampereen kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikön johtaja Pekka P. Paavola allekirjoitti sopimuksen Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamallista ja näkee puhtaan liikunnan merkityksen erittäin tavoiteltavana asiana.

- Liikuntapaikoissamme toimitaan puhtain eväin eikä meillä hyväksytä minkäänlaista dopingaineiden käyttöä. Sitoudumme puuttumaan mahdollisiin dopingaineiden käyttöön tiloissamme ja tarvittaessa ohjaamme käyttäjän terveydenhuollon piiriin, Paavola toteaa.

Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamalli (PLP) on A-klinikkasäätiön Dopinglinkin ylläpitämää terveyden edistämiseen ja puhtaaseen liikuntaan tähtäävää yleishyödyllistä toimintaa. Toimintamalli on yksi Dopinglinkin päätoiminnoista ja sen tarkoituksena on sitouttaa liikuntakeskuksia toimimaan ilman kuntodopingaineita. Dopinglinkki vastaa myös liikuntatoimen henkilökunnalle suunnatusta verkkokoulutuksesta.

- Ennaltaehkäisevän työmme kannalta on meille merkittävää, että kunnat tuovat näkyväksi terveyttä edistävän liikunnan arvoa. On hienoa saada Tampere mukaan yhteistyöhön, ja se on myös kaupungilta vahva merkki yhteisvastuullisesta toiminnasta, pohtii Mikko Dopinglinkistä.

Toimintamallissa kehitetään ja ylläpidetään laadukasta kuntoilua, johon ei kuulu dopinginaineiden käyttö, mainonta tai aineiden välittäminen. Tampereen kaupunki haluaa toimia liikunnan ja terveiden elämäntapojen edistäjänä.

- Kaupungin liikuntapalveluita käyttävät voivat luottaa siihen, että liikuntapaikat ovat dopingvapaata aluetta. Liikunnan tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia. Dopingaineet aiheuttavat todistetusti merkittäviä fyysisiä ja psyykkisiä terveyshaittoja, toteaa asiantuntija Ville Leskinen Dopinglinkistä.

Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamalliin sitoutuminen merkitsee konkreettisia toimenpiteitä, kuten julisteita ja tarroja kaupungin liikuntapaikoille ja henkilöstön koulutusta, joka koskee dopingin tunnusmerkkien tunnistamista ja niihin puuttumista.

Toimintamalliin ovat aiemmin sitoutuneet muun muassa Espoon, Vantaan, Jyväskylän, Helsingin ja Oulun kaupungit. Toiminta on kunnille maksutonta. Rahoittajina toimivat opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ja sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamalli

Kehittämiskoordinaattori
Ville Leskinen

Dopinglinkki
[email protected]

Puhtaan liikunnan puolesta-lähettiläs
Mikko Lemettilä
Dopinglinkki
[email protected]


Lisätietoja

Liikunta- ja nuorisojohtaja
Pekka P. Paavola
puhelin 050 554 5831
sähköposti [email protected]