Siirry sisältöön

Asemakaavamuutos tuomassa asuntoja Vehmaisten liikekeskukseen

Julkaistu 4.6.2020 9.52

Tampereen Vehmaisissa osoitteessa Kangasalantie 120 sijaitsevan liikekeskuksen alueen käyttötarkoitusta ollaan muuttamassa siten, että asemakaavamuutos sallisi liikehuoneiston lisäksi uusia asuntoja. Muutokseen ja lisärakentamiseen tähtäävän asemakaavan luonnos ja muuta valmisteluaineistoa on nähtävillä 25.6.20 saakka ensisijaisesti kaupungin verkkosivuilla. Kaavahanketta esitellään myös verkkosivuilla olevalla videolla.

Havainnekuva asemakaavaluonnoksen mukaisesta uudesta asuin- ja liikerakennuksen korttelialueesta osoitteessa Kangasalantie 120.
 

Kangasalantien, Kaukajärventien ja Kaukajärvenkadun rajaamaan kokonaisuuteen tulisi neljästä viiteen kerroksinen asuin- ja liikekerrostalon kokonaisuus. Oleskelualueet olisivat sisäpihalla ja pysäköinti maan alla ja kannella. Liiketilan asiakaspysäköinti on sijoitettu tontin länsireunaan.

Liiketilan määrä vähenee nykyiseen verrattuna luonnoksen mukaan, mutta toisaalta asukasmäärän lisääminen turvaa palveluiden säilymistä lähialueella.

130 - 150 uutta asukasta

Uuden asuinrakentamisen määrä vastaa noin 130-150 uutta asukasta. Kerrostalotontin toteutus lisää ja monipuolistaa asumisvaihtoehtojen tarjontaa alueelle. Kaavamuutos tehostaa alueen maankäyttöä paikallisesti ja on tiivistämisstrategian mukaista. Kangasalantie on tehokkaan joukkoliikenteen varressa.

Pientaloalueena Vehmainen tarjoaa omakoti- ja rivitaloissa olevia tilavia asuntoja, jotka ovat lapsiperheiden suosimia. Pienten kotitalouksien tai iäkkäiden tarpeisiin vastaavia vaihtoehtoja on Vehmaisissa vähän.

Tampereelle muuttaa vuosittain noin 3000 uutta asukasta. Täydennysrakentaminen on Tampereen strategian mukaista kasvavassa kaupungissa.


Lisätietoja

(18.6.2020 saakka)
Kaavoitusarkkitehti
Jari Vaarma
puhelin 040 187 2685

Kaavoitusarkkitehti
Milla Hilli-Lukkarinen
puhelin 044 4863500


Teksti Anna-Leea Hyry