Siirry sisältöön

Joukkorahoituksen infotilaisuudet alkavat kesäkuussa

Julkaistu 2.6.2020 13.28

Tampereen kaupunki tukee tamperelaisten aktiivisuutta ja omaehtoista toimintaa järjestämällä kesä-elokuussa infotilaisuuksia, joissa esitellään vastikkeellista joukkorahoitusta. Joukkorahoituksen avulla saadaan toteutetuksi tamperelaisille merkityksellisiä hankkeita. Syksyllä yhteisölliset ja kaupunkia elävöittävät projektit voivat saada kaupungin yhdeksi joukkorahoituskampanjansa rahoittajista.

 

– Tampereella asuu paljon ihmisiä, jotka haluavat toteuttaa monenlaisia iloa ja hyötyä tuottavia projekteja. Täällä on myös paljon niitä, jotka haluavat auttaa projektien toteuttajia esimerkiksi tarjoamalla heille rahaa tai muuta apua. Kaupunki haluaa tukea tällaista kaupunkilaisten aktiivisuutta, suunnittelija Lilli Siikasmaa Tampereen kaupungin strategia- ja kehittämisyksiköstä kertoo.

– Joukkorahoitus on yleistymässä oleva rahoitusmuoto, jossa ihmiset osallistuvat yhdessä heille tärkeiden asioiden rahoittamiseen. Kaupunki haluaa lisätä tamperelaisten tietoa tästä rahoitusmuodosta, Siikasmaa jatkaa.

Infotilaisuuksiin kaikki tervetulleita

Kaupunki järjestää kesä-elokuussa viisi infotilaisuutta, joissa esitellään vastikkeellista joukkorahoitusta ja opastetaan joukkorahoituskampanjan käynnistämisessä. Tilaisuudet toteutetaan yhteistyössä Mesenaatti.me-yhteisörahoituspalvelun kanssa.

Joukkorahoituksen infotilaisuudet ovat kaikille avoimia, ja niihin voi tulla mukaan, vaikka ei olisi aikeissa käynnistää joukkorahoituskampanjaa. Osallistua voi jokaiseen tai vain osaan tilaisuuksista.

Tilaisuudet toteutetaan etälähetyksenä, jonka aikana on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tilaisuuksien tallenne on myöhemmin nähtävissä YouTubessa Mun Tampere -kanavalla.

Etälähetyksiin pääsee mukaan ilmoittamalla yhteystietonsa osoitteessa https://elomake.tampere.fi/lomakkeet/21185/

Joukkorahoituksen infotilaisuudet:

10.6.2020 klo 18–19 Joukkorahoituksen perusteet

17.6.2020 klo 18–19 Joukkorahoituskampanjan suunnittelu

24.6.2020 klo 18–19 Joukkorahoituskampanjan viestintä ja markkinointi

20.8.2020 klo 18–19 Joukkorahoitukseen liittyvät lait ja kampanjan rahoitus

27.8.2020 klo 18–19 Joukkorahoituskampanjan luominen Mesenaatti.me-palvelussa.

Tampere on joukkorahoituksen edelläkävijä

Tampereen kaupunki on Suomessa joukkorahoituksen edelläkävijä. Kaupunki on kerännyt joukkorahoittamalla varoja Suomen pelimuseon perustamiseksi sekä kokeillut joukkorahoitusta osana kaupungin avustustoimintaa.

Vuosina 2018–2019 Tampereella toteutettiin pormestarin joukkorahoituskokeilu, jossa tamperelaiset joukkorahoituskampanjan toteuttajat saivat kaupungilta rahoitusta ja tukea kampanjan toteuttamiseen. Kyseessä oli joukkorahoituksen ns. hybridimalli, jossa sekä kunta että yksityishenkilöt ja muut toimijat osallistuivat kampanjan rahoittamiseen.

– Näin saatiin toteutettua kymmenen hienoa hanketta. Joukkorahoitusta saivat muun muassa Tuomiokirkonkadun ruukkupuutarha, yhteisösauna ja lasten kesäleiritoiminta, suunnittelija Lilli Siikasmaa kertoo.

– Kokemukset pormestarin joukkorahoituksesta olivat hyviä niin joukkorahoituskampanjan toteuttajien kuin kaupungin näkökulmasta. Haluamme jatkaa tätä onnistunutta toimintaa ja kehittää sitä entistäkin paremmaksi. Infotilaisuudet ovat yksi keino, jolla kaupunki tukee joukkorahoituksen tekijöitä ja levittää tietoa joukkorahoituksesta, Siikasmaa toteaa.

Infotilaisuudet ovat alku syksyllä käynnistyvälle Mun Tampere -joukkorahoituksen hakuajalle. Tamperelaiset voivat silloin lähteä toteuttamaan hyviä ideoitaan joukkorahoituksen avulla. Kaupunkia elävöittävillä ja yhteisöllisillä projekteilla on mahdollisuus saada Tampereen kaupunki yhdeksi rahoittajakseen.

Joukkorahoituksen kehittämistä ja edistämistä tehdään Tampereen kaupungin ja Tuusulan kunnan yhteisessä Osallistuvalla rahoituksella uusia osallisuuden muotoja -projektissa, joka on osa Sitran Demokratiakokeilut 2020 -hanketta.


Lisätietoja

Suunnittelija
Lilli-Nora Siikasmaa
puhelin 040 658 7593
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Kurela

Kuvat Laura Vanzo