Siirry sisältöön

Kulttuuritalo Laikku avaa jälleen ovensa 2.6.

Julkaistu 1.6.2020 16.03

Kulttuuritalo Laikku aukeaa yleisölle tiistaina 2.6. klo 10. Laikku on avoinna 2.6.–3.7. tiistaista perjantaihin klo 10–19 ja lauantaisin 10–18. Mikko Metsähonkalan näyttely kuvitteellisen arkkitehti Waldemar Steniuksen elämästä jatkaa Laikun Studiossa. Lastenkulttuurikeskus Rulla taas valloittaa Laikun Gallerian iloisella koko perheen toiminnalla. Myös Laikunlavan puistokonsertit tarjoavat piristystä suveen heinä-elokuussa.

Kulttuuritalo Laikku
 

Mikko Metsähonkalan Waldemar Stenius (1870-1922) – 150 vuotta juhlanäyttely sisältää muun muassa Steniuksen elämäkerran, päiväkirjamerkintöjä, arkkitehtuuripiirroksia ja muotokuvia sukulaisista ja ystävistä. Näyttelyssä Steniuksen uran rinnalla kulkee hänen henkilökohtainen elämäntarinansa ylä- ja alamäkineen. Teosten kerrontatapa paljastaa sekä päähenkilön syvenevän kriisin että muuttuvan maailmankuvan. Laikun Studioon on vapaa pääsy ja se on avoinna Kulttuuritalon aukioloaikojen mukaisesti.

Lastenkulttuurikeskus Rulla siirtyy kesän kunniaksi kerrosta ylemmäs Laikun Gallerian tiloihin. Kesäkuussa 3.6.–18.6. on luvassa paljon hauskaa tekemistä lapsiperheille, kuten askartelu-työpajoja, koko perheelle sopiva Jumbo-lautapeli sekä satunurkka, jossa voi sukeltaa seikkailuille vaikkapa avaruuden ihmeisiin. Samalla voit koittaa etsiä pienenpientä Tiitriitä, joka piilottelee valokuvissa.
Remontin vuoksi Lastenkulttuurikeskus Rulla muuttaa väistötiloihin syksyllä 2020 ja palaa Kulttuuritalo Laikun ensimmäiseen kerrokseen näillä näkymin kesän 2021 aikana. Syksyn tarkemmista aikatauluista ja uusista tiloista tiedotetaan lisää elokuun alussa.

Kulttuuritalo Laikku on poikkeuksellisesti avoinna sunnuntaina 28.6. klo 12–18, kun Amadeus Lundberg saapuu esiintymään Musiikkisaliin. Amadeus hemmottelee yleisöä kahdella Kesäkonsertilla klo 14 ja klo 16. Konserteissa kuullaan tunnettuja ikivihreitä lauluja, muun muassa Hopeinen kuu, Niin paljon kuuluu rakkauteen sekä uudempia kappaleita kuten Saat silloinkin sydämeni. Konsertteja säestää haitarilla ja flyygelillä Samuli Jokinen. Liput konsertteihin 25 €, lisätietoja Laikun sivuilta. Konsertteihin mahtuu kerralla 50 henkeä.

Kulttuuritalo Laikku avoinna:
2.6.–3.7. ti–pe klo 10–19 ja la 10–18
Laikku on suljettu heinäkuussa 4.7.–31.7.
Asiakaspalvelu 040 806 2330

Laikussa huolehditaan tehostetusti siivouksesta sekä kiinnitetään erityistä huomiota yleiseen hygieniaan sekä turvaväleihin.

Kesän ohjelma päivittyy verkkosivuille:


Teksti Marianne Luoma

Kuvat Laura Vanzo/Visit Tampere