Siirry sisältöön

Liikuntapalvelut tarjoaa maksutonta kesäliikuntaa 1.6. lähtien

Julkaistu 1.6.2020 15.21

Liikuntapalvelut tarjoaa kesäliikuntaa joka lähtöön! Ohjelmassa on uimakouluja rannoilla ja halleissa, huipputreenejä nuorille sekä puistojumppaa hiukan rauhallisempaa menoa kaipaaville. Poimi tarjonnasta omasi ja nauti sporttisesta kesästä! Kesäkausi 1.6. - 31.7.2020.

Kuva: Rantauimakoulussa
 

Pitkältä tuntuneen koronakevään jälkeen mieli kaipaa varmasti jo liikettä. Liikunnanohjaajamme tarjoavat jokakesäiseen tapaan maksuttomia liikuntatunteja eri puolilla kaupunkia.

Uimakouluja lapsille

Kesän rantauimakouluja järjestetään kesäkuun lopusta alkaen niin, että 29.6. - 10.7. maksuttomia tunteja järjestetään Kaukajärven, Peltolammin ja Tohloopin uimarannoilla. Toisessa jaksossa 13.7. - 24.7. uidaan Tesomajärven, Pyynikin ja Suolijärven uimarannoilla. Rantauimakouluihin ilmoittaudutaan uimakoulujakson ensimmäisenä päivänä klo 9.00 alkaen ja varsinainen uimaopetus alkaa seuraavana päivänä tarkempien ryhmäjakojen perusteella. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Yhden uimakoulun kesto on noin puoli tuntia.

Teiskon rantauimakouluihin ilmoittaudutaan ilmoittautumisjärjestelmän kautta sähköisesti. Teiskon rantauimakouluja järjestetään Kämmenniemen ja Velaatan uimarannoilla 6.7. - 17.7.
Ulkoinen linkkiTeiskon rantauimakoulujen ilmoittautuminen

Mikäli järvivesi tuntuu liian kylmältä, vaihtoehtona on maksulliset uimakoulut uimahalleissa. 25 euron hintaisiin uimakouluihin voi ilmoittautua ilmoittautumisjärjestelmässä 15.6. klo 9.00 alkaen. Halliuimakouluja järjestetään Tampereen uintikeskuksessa 6.7. - 17.7. sekä Pyynikin uimahallissa 29.6. - 9.7. ja 13.7. - 23.7.
Ulkoinen linkkiIlmoittautuminen halliuimakouluihin

Perheliikuntaa koko perheelle

Kesällä on mahdollisuus kokeilla eri lajeja koko perheen voimin. Tarjolla on vaikkapa BMX-pyöräilyä Härmälän koulun pump-track-radalla tai miltä tuntuisi kokeilla jännittävää lajiuutuus padelia Messukylän padelkeskuksessa? Padel on lajina helppo aloittaa ja sen harrastaminen on ennen kaikkea kivaa! Jos perhe kaipaa rahoittumista, voisiko perheen yhteinen laji olla perhepilates? Tunnilla tehdään pilatesliikkeitä oman maton päällä ja vauva/taapero on liikkeissä mukana.

Katso koko perheen parhaat kesän menovinkit aikatauluineen Liikkuva Perhe -sivulta.

Nuortentreenit virittää nuorison kesäterään

Nuorille, noin 11 - 29-vuotiaille on tarjolla matalan kynnyksen kesäliikuntaa Nuortentreenien merkeissä. Maksuttomille tunneille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon ja mukaan voi tulla milloin vain! Ohjaajina toimivat innostavat ja ammattitaitoiset liikunnanohjaajat ja lajiammattilaiset.

Lajikirjo on vaikuttava: padelia, futista, kuntosalia, hölkää, summerfutista, ulitmatea, yökorista! Nyt kannattaa perheen nuorison lähteä vaikka porukalla kokeilemaan jotakin kivaa, uutta kesälajia. Näihin voi jäädä koukkuun!

Nuorten treenien lajitarjonta aikatauluineen Nuortentreenit -sivulta. Nuortentreenit löytyvät myös Instagramista ja Facebookista. Lähde seuraamaan @nuortentreenit, niin saat ajantasaiset tiedot ryhmien mahdollisista muutoksista. Myös nuorisokeskuksissa vietetään aktiivista kesää ja Hervannan Kupolin nuorisokeskuksessa pelaillaan summerfutista tiistaisin, Koilliskeskus Murun edustalla skuuttaillaan omatoimisesti keskiviikkoisin ja Annalan nuorisokeskuksessa vaihdellaan lajeja torstaisin ja tiistaisin.

Puistojumppia ja kuntopiirejä ulkona

Tarjolla on monipuolista liikuntaa eri puolilla kaupunkia. Lisäksi kaupungin monet ulkoilureitit kutsuvat kävelylenkille nauttimaan kauniista luonnosta. Liikuntaryhmät on tarkoitettu aikuisille ja niihin ei tarvitse ilmoittautua. Ryhmät toteutetaan säävarauksella. Ryhmissä on mukana kaksi ohjaajaa ja niissä pyritään huomioimaan riittävät turvavälit, joita ohjaajat valvovat. Sairaana ei saa tulla harjoittelemaan.

Lajivalikoimasta löytyvät vaikkapa ulkokuntosalilaitteet, jotka tarjoavat mukavan lihastreenin kävelylenkin päätteeksi. Ohjattuja ulkokuntosalitunteja järjestetään Ratinan sillan alla maanantaisin, Ikurin Virelässä tiistaisin, Peltolammin uimarannalla torstaisin ja Kaukajärven vapaa-aikatalolla perjantaisin.
Ulkokuntosalilaitteet
Kävelylenkkejä ja jumppatuokioita tehdään Hervannassa maanantaisin, Hatanpään arboretumissa tiistaisin, Tesomalla keskiviikkoisin ja Pyynikillä torstaisin.

Tarjolla on arkisin joka päivä jotakin, katso tarkemmat päiväkohtaiset aikataulut Kesäliikunta -sivulta ja lähde mukaan milloin vain!