Siirry sisältöön

Missä kasvaa mielipuusi ja mihin puita tarvittaisiin lisää - vastaa kaupunkipuukyselyyn

Julkaistu 1.6.2020 10.45

Tampereen kaupunki valmistelee parhaillaan ensimmäistä kaupunkipuulinjaustaan. Kesäkuun aikana kaupunkilaiset voivat kertoa näkemyksiään kaupunkipuista merkitsemällä nettikartalle mieleisiä puita ja paikkoja joista puita puuttuu. Vastaukseen voi liittää halutessaan kuvan, tarinan tai perustelun.

 

Karttakysely löytyy osoitteesta Ulkoinen linkkikartat.tampere.fi/kaupunkipuukysely 30.6.2020 saakka.

Kaupunkipuita ovat rakennetussa ympäristössä eli puistoissa, katu- ja liikennealueilla sekä pihoilla kasvavat puut. Karttakyselyyn voi siis merkitä yhtä hyvin yleisillä alueilla kuin pihassa kasvavia kaupunkipuita taimista ikäpuihin saakka. Palautteista, tarinoista ja kuvista tehdään kooste kaupunkipuulinjauksen yhteyteen, ja se viedään myös kaupunkisuunnittelijoiden tiedoksi ja hyödynnettäväksi.

Kaupunkipuulinjauksella varmistetaan kaupungin vihreän ilmeen säilyminen, jotta kaupunkipuiden määrä asukasta kohden voisi jopa kasvaa. Puiden merkitys myös ilmastonmuutoksen haittojen torjunnassa on suuri. Kaupunkipuulinjauksen tarkoituksena onkin turvata puiden hyvinvointi sekä niiden ekologiset, esteettisen ja kulttuuriset arvot. Myös kaupunkipuita koskevat hoito- ja käyttöperiaatteet kootaan linjaukseen.

Puukuvahaaste jatkuu Instagramissa

Kesä on erityisen otollista aikaa puiden bongaukseen, kun puut ovat erityisen kauniita kukkiessaan ja vihertyessään. Tamperelaisia ja muitakin Tampereen katupuista innostuneita on haastettu tuomaan esiin tärkeitä ja merkittäviä puita Instagramissa. Kuvahaasteen tunniste on #tamperepuut. Kuvahaasteella halutaan innostaa kaupunkilaisia katsomaan Tampereen katupuita ja huomaamaan niiden arvo. Kuvahaaste alkoi huhtikuussa. Tunnisteella #tamperepuut julkaistut kuvat ja tarinat näkyvät myös verkossa, jos Instagram-tili on julkinen.


Lisätietoja

Kaupunkipuulinjaus:
Ympäristösuunnittelija
Jyrki Lehtimäki
puhelin 044 423 5405

Kaupunkipuukysely:
Vuorovaikutussuunnittelija
Eliisa Haanpää
puhelin 041 730 1939


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Niina Ylönen