Siirry sisältöön

Liikuntapaikat avautuvat 1.6.

Julkaistu 28.5.2020 14.49

Jo aiemmin rajatusti avautuneiden ulkoliikuntapaikkojen lisäksi myös sisäliikuntatilat avautuvat 1.6. alkaen. Lisäksi ulkoliikuntapaikoissa höllennetään aiemmin annettuja rajoituksia kesäkuun alusta alkaen.

Tampereen Stadion Ratinassa
 

Yleisötilaisuuksien rajoitukset 50 henkilöön (voimassa 1.6. alkaen) eivät koske uimahallien ja muiden liikuntatilojen tavanomaista toimintaa. Rajoitukset koskevat liikuntatiloissa mahdollisesti järjestettäviä tilaisuuksia ja tapahtumia. Esimerkiksi säännöllisesti järjestettävät ohjatut vesijumppa- ja muut ryhmäliikuntatunnit katsotaan liikuntatilan tavanomaiseksi toiminnaksi, jolloin niitä ei koske aluehallintoviraston määräys yleisötilaisuuksien rajoituksista. Korostamme kuitenkin jokaisen käyttäjän omaa vastuuta noudattaa koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi annettuja ohjeita.

Sisäliikuntatilat ja kuntosalit

Sisäliikuntatiloissa vuorot alkavat pyörimään käyttövuorojen mukaisesti 1.6. lähtien. Tiloja voidaan käyttää tavanomaiseen harjoitteluun muistaen kuitenkin korostetusti hygieniatoimenpiteet. Käsien pesua suositellaan ennen harjoitusvuoroa sekä harjoitusvuoron jälkeen. Kuntosalin käyttäjiä muistutetaan laitteiden pintojen pyyhkimisestä harjoituksen jälkeen. Suosittelemme myös varusteiden vaihtamista kotona ja välttämään pukuhuoneiden turhaa käyttöä.
Liikuntapaikat Kuntosalit

Ulkoliikuntapaikat

Ulkoliikunnassa noudatetaan 1.6. alkaen aluehallintoviraston päätöstä, jonka mukaisesti alle 50 hengen yleisötilaisuudet ovat sallittuja. Alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 50 henkilöä, mutta enintään 500 henkilöä, edellyttäen että yleisötilaisuus tai yleinen kokous toteutetaan noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen 14.5.2020 antamaa ohjetta. Harjoituksen tai tapahtuman järjestäjä vastaa siitä, että tapahtumassa noudatetaan näitä annettuja ohjeita ja hankkii tarvittaessa ennakkolausunnon tapahtumalle sekä vastaa tapahtumassa tarvittavista erikoisjärjestelyistä.

Ulkoinen linkkiTHL:n ohjeistus 14.5.2020

Uimahallit ja maauimala

Tampereen uintikeskus ja maauimala sekä Pyynikin uimahalli avautuvat 1.6. Tesoman uimahallissa tehdään parhaillaan vedenkäsittelyn uudistustöitä sekä uusitaan tasausaltaat. Tesoman uimahalli avautuu uudistustöiden jälkeen 27.7.

Uimahalleissa ja maauimalassa noudatetaan toistaiseksi rajattua asiakasmäärää ja kahden tunnin uintiaikasuositus antaa mahdollisuuden useammille uimareille päivää kohden. Uimaradoilla rajoitetaan uimarimääriä noin 10 henkilöön/rata. Lasten- ja hyppyaltaiden yhtäaikaista asiakasmäärää on myös rajoitettu. Lastenaltaissa käytettävät lelut on myös poistettu käytöstä hygieniasyistä.

Korostuneista hygieniasyistä suosittu uintikeskuksen ja maauimalan yhteiskäyttö on toistaiseksi poissa käytöstä. Seuraamme aktiiivisesti viranomaisten ohjeistuksia ja arvioimme tilannetta uudelleen ja mikäli vain mahdollista, uintipaikkojen yhteiskäyttö palautuu mahdollisesti heinäkuun alussa käyttöön. Yhteiskäyttömahdollisuuden puuttuessa tarjoamme pidennetyn arkipäivien alennusajan uintikeskuksessa klo 14 saakka.

Uimahallien ja maauimalan kesän aukiolojat ja poikkeukselliset aukioloajat löytyvät uimahallien verkkosivuilta:
Tampereen uintikeskus Tampereen maauimala Pyynikin uimahalli Tesoman uimahalli

Ulkoinen linkkiLue lisää: Uimahallien ja maauimalan tiedote 27.5.

Uimarannat

Uimarannoilla sijaitsevat pukuhuoneet ja wc-tilat avautuvat myös 1.6. alkaen. Uimarannoilla kesästä nauttivia muistutetaan myös turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta.
Uimarannat


Lisätietoja

Liikunta- ja nuorisojohtaja
Pekka P. Paavola
puhelin 050 554 5831
sähköposti [email protected]

Sisäliikunta, jäähallit ja kuntosalit
Liikuntapäällikkö
Jari Tolvanen
puhelin 050 554 5858
sähköposti [email protected]

Ulkoliikunta
Liikuntapäällikkö
Mikko Heinonen
puhelin 050 554 5835
sähköposti [email protected]

Uimarannat
Suunnittelija
Anna Henttonen
puhelin 040 660 2057
sähköposti [email protected]