Siirry sisältöön

Uimahallit ja Tampereen maauimala avautuvat 1.6.

Julkaistu 25.5.2020 15.47

Tampereen uintikeskus ja maauimala sekä Pyynikin uimahalli avautuvat 1.6. Tesoman uimahallissa tehdään parhaillaan vedenkäsittelyn uudistustöitä sekä uusitaan tasausaltaat. Tesoman uimahalli avautuu uudistustöiden jälkeen 27.7.

Maauimalan hyppytorni ja hyppyallas
 

Tampereen uimahallit ja maauimala avautuvat viranomaisten ohjeistuksia noudattaen siten, että uimareiden toivotaan huomioivan turvaetäisyyksistä muihin uimareihin sekä huolehtimaan erityisen hyvin hygieniasta. Esimerkiksi käsien pesusta tulee huolehtia aktiivisesti ja käyttää tarvittaessa käsidesiä, jota on saatavilla useasta eri pisteestä. Korostamme jokaisen aikuisen vastuuta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja muiden viranomaisten antamien ohjeistuksien noudattamisesta koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Aikuisten vastuulla on myös huolehtia, että lapset noudattavat näitä ohjeita. Muistutamme myös, että uimahallien, maauimalan ja uintikeskuksen kuntosalin käyttö on sairaana ehdottomasti kielletty.

Kiinnitämme erityistä huomiota hygieniaan ja tästä syystä kertarannekkeet desinfioidaan jokaisen käyttökerran jälkeen. Maauimalassa olevat aurinkotuolit desinfioidaan käytön jälkeen. Lisäksi uimahallitiloissa sekä maauimalassa noudatetaan yleisesti tehostettua siivousohjelmaa.

Rajoitetut asiakasmäärät

Uimahalleissa ja maauimalassa noudatetaan toistaiseksi rajattua asiakasmäärää ja kahden tunnin uintiaikasuositus antaa mahdollisuuden useammille uimareille päivää kohden. Uimaradoilla rajoitetaan uimarimääriä noin 10 henkilöön/rata. Lasten- ja hyppyaltaiden yhtäaikaista asiakasmäärää on myös rajoitettu. Lastenaltaissa käytettävät lelut on myös poistettu käytöstä hygieniasyistä.

Tampereen uintikeskuksen ja maauimalan yhteiskäyttö ei ole käytössä

Korostuneista hygieniasyistä suosittu uintikeskuksen ja maauimalan yhteiskäyttö on toistaiseksi poissa käytöstä. Seuraamme aktiiivisesti viranomaisten ohjeistuksia ja arvioimme tilannetta uudelleen ja mikäli vain mahdollista, uintipaikkojen yhteiskäyttö palautuu mahdollisesti heinäkuun alussa käyttöön. Yhteiskäyttömahdollisuuden puuttuessa tarjoamme pidennetyn arkipäivien alennusajan uintikeskuksessa klo 14 saakka.

Pyynikin uimahallissa on siirrytty rannekejärjestelmään

Pyynikin uimahallissa on siirrytty koronatauon aikana Tampereen uintikeskuksessa jo aiemmin käytössä olleeseen rannekejärjestelmään. Pukukaappien lukot on vaihdettu älylukkoihin. Sarja- ja kausikorttien sekä Tampereen matkakortin käyttäjät eivät pääse enää suoraan portilta pukuhuonetiloihin, vaan niillä maksetaan sisäänpääsy lippukassan yhteydessä olevassa lukijassa ja samalla saadaan kertakäyntiin oikeuttava ranneke, joka jää porttiin poistuttaessa.

Sarja- ja kausikorttien hyvitykset korona-ajalta

Sarja- ja kausikortteihin, erityisuimakortteihin sekä rannekkeisiin koronan aiheuttaman 2,5 kuukauden käyttökatkon pituinen aika hyvitetään automaattisesti ensimmäisen käyttökerran yhteydessä, kun ranneke tai kortti asetetaan lukijaan. Mikäli voimassaolo on loppunut käyttökatkon aikana, hyvitetään käyttämättä jäänyt aika päättymispäivään saakka. Koronan takia hyvitetyn ajan kuluminen ei ala maanantaista 1.6. vaan ensimmäisestä käyntikerrasta avaamisen jälkeen. Käyttämättä jäänyt aika on mahdollista lunastaa 31.5.2021 saakka. Muilta osin sarja- ja kausikorteissa noudatetaan normaaleja voimassaoloaikoja.

Muokattu 27.5.: Lisätty erityisuimakortti hyvitettävien listalle.


Lisätietoja

Liikuntapäällikkö
Mikko Heinonen
puhelin 050 554 5835
sähköposti [email protected]