Siirry sisältöön

Satama-alueilla otetaan käyttöön sähköiset pysäköintiluvat

Julkaistu 25.5.2020 12.36

Kesän 2020 veneilykauden alkaessa 1.6. autojen pysäköintiluvat Tampereen kaupungin satama-alueilla haetaan sähköisen eParking-järjestelmän kautta. Kaupungin tavoitteena on tarjota venepaikka-asiakkaille sujuva ja arkea helpottava palvelu. Venepaikan haltija voi rekisteröityä ja ottaa järjestelmän käyttöön 25.5. alkaen.

Naistenlahden venesatama illansuussa
 

Pysäköintiluvan hakemista varten venepaikka-asiakkaan tulee rekisteröityä eParking-järjestelmään osoitteessa Ulkoinen linkkihttps://eparking.fi/fi/a/reservation . Luvan hakijan venepaikkamaksun tila tarkistetaan rekisteröitymisen yhteydessä, minkä vuoksi rekisteröinnin vahvistaminen voi kestää 1 - 5 arkipäivää.

Vahvistetun rekisteröitymisen jälkeen venepaikka-asiakas hakee pysäköintilupaa eParking-järjestelmässä. Lupa on voimassa heti, kun asiakas on täyttänyt varausjärjestelmän edellyttämät tiedot järjestelmään. Pysäköintilupa on kesäkaudella 2020 maksuton. Pysäköinti satamissa on mahdollista huhtikuun alusta joulukuun loppuun.

Voimassa oleva sähköinen pysäköintilupa oikeuttaa pysäköintiin liikennemerkkien osoittamilla "Pysäköinti sallittu satamatoimiston luvalla" -alueilla, eikä ajoneuvossa tarvita erillistä lupatunnistetta kuten tarraa tai lappua. Pysäköinninvalvonta perustuu järjestelmään syötettyihin ajoneuvotietoihin (rekisterinumero).

Jos venepaikka-asiakkaalla ei ole käytettävissä verkkoyhteyttä, eParking-palveluun voi rekisteröityä myös palvelupiste Frenckellin kaupunkiympäristön asiakaspalvelupisteessä. Palvelupiste Frenckell neuvoo ensisijaisesti puhelimitse numerossa 03 5656 4400.

Tiedotetta päivitetty 27.5.2020. Ingressiin lisättiin autojen pysäköintiluvat.


Lisätietoja

Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168
avoinna ma – pe klo 9 - 16

Lisätietoa satamapysäköinnistä:
Analyytikko
Simo Karttunen
puhelin 040 178 6181
sähköposti [email protected]


Kuvat Laura Vanzo