Siirry sisältöön

Yksinyrittäjien avustushakemusten käsittely hyvässä vauhdissa

Julkaistu 8.5.2020 16.03

Yksinyrittäjien avustushakemusten käsittely on päässyt hyvään vauhtiin. Perjantaina 8.5. päästiin käsittelemään jo edellisenä päivänä saapuneita hakemuksia.

 

Yksinyrittäjien 2000 euron korona-avustushakemuksia on vastaanotettu perjantaihin 8.5. mennessä 1300. Tähän mennessä niistä on hyväksytty 910.

Hakemusten käsittelyaika on kuluneen viikon aikana nopeutunut niin, että tällä hetkellä voidaan käsitellä edellisenä tai jopa samana päivänä saapuneita hakemuksia. Hyväksytystä päätöksestä hakija saa tiedon sähköpostilla. Myönnetty tuki siirtyy maksuun viimeistään seuraavana päivänä ja suoritus näkyy tilillä keskimäärin 3-4 vuorokauden kuluessa.

- Jo nyt tulleet yli tuhat hakemusta ja niiden pohjalta tehdyt päätökset osoittavat selvästi, että tuelle on ollut tarvetta. Hakemusten käsittelyssä on päästy hyvään vauhtiin. Tukipäätös voidaan tehdä pääsääntöisesti päivän sisällä hakemuksesta, jos hakemuksen liitteet ovat kunnossa kertoo Tampereen kaupungin kasvupalvelujohtaja Irene Impiö.

Korona-avustushakemuksia ovat toimialoittain eniten jättäneet:

  • Parturi-kampaamot
  • Kauneudenhoitopalvelut
  • Fysioterapia, hieronta ja muut terveyspalvelut
  • Taksiliikenne

Korona-avustushakemusten yhteydessä hakijat ovat saaneet myös linkin heille suunnattuun kyselyyn. Saadun palautteen mukaan kokemus hakuprosessista on ollut yleisesti ottaen hyvä. Vaikuttaa myös siltä, että yritykset aikovat uudistaa toimintaprosessejaan ja haluavat verkostoitua enemmän.

- Jatkoa ajatellen voisi olla hyvä, jos yksinyrittäjät voisivat hakea tukea verkostoitumiseen ja toiminnan kehittämiseen. Jos asia etenee, myös näiden tukien käsittelyyn Tampereella on valmius, sanoo apulaispormestari Jaakko Stenhäll.

Tampereen kaupunki avasi yksinyrittäjien korona-avustuksen sähköisen haun 20.4.2020 osoitteessa www.tukialusta.fi.


Lisätietoja

Kasvupalvelujohtaja
Irene Impiö
puhelin 050 539 2943
sähköposti [email protected]

Apulaispormestari
Jaakko Stenhäll
puhelin 045 137 8505
sähköposti [email protected]


Kuvat Hanna Kirmanen