Siirry sisältöön

Kirjastojen palautusluukut avattu

Julkaistu 4.5.2020 13.07

Aluehallintovirasto on antanut kirjastoille ohjeistuksen, jonka mukaan palautusluukut voi taas ottaa käyttöön. Tampereen kaupunginkirjaston toimipisteiden palautusluukut on avattu maanantaista 4.5. alkaen. Kirjastot ovat yhä kiinni.

Kirjojen palautus palautusluukkuun.
 

Aluehallintoviraston uuden ohjeistuksen mukaan kirjastot voivat ottaa palautusluukut käyttöön siitä huolimatta, että kirjastot ovat valtioneuvoston linjauksen mukaisesti vielä suljettuina. Tampereen kaupunginkirjaston toimipisteiden palautusluukut on avattu maanantaina 4. toukokuuta. Palautusluukkujen avaamisella pyritään jo ennakkoon purkamaan pitkän sulun jälkeisiä palautusruuhkia. Koukkuniemen kirjastossa ei ole palautusluukkua. Lielahden kirjaston palautusluukku on käytössä Lielahtikeskuksen aukioloaikoina.

Asiakkaat voivat halutessaan palauttaa lainassa olevat aineistot palautusluukkuihin. Palautuksilla ei kuitenkaan ole kiirettä, sillä kaikkien kirjastojen sulkuaikana erääntyvien lainojen eräpäivät on automaattisesti siirretty sulun jälkeiseen aikaan. Näistä lainoista ei myöskään kerry myöhästymismaksuja.

Muiden PIKI-kirjastojen osalta palautusluukkujen tilanne kannattaa tarkistaa kirjastojen kotisivuilta tai soittamalla kyseiseen kirjastoon.


Lisätietoja

Tampereen kaupunginkirjasto
Lainauspalvelupäällikkö
Anu Virtanen
puhelin 040 7743 706
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi

Kuvat Terhi Siekkinen