Siirry sisältöön

Kaupungin yritystonttien tietyt vuokralaiset voivat hakea vuokrahelpotusta maanvuokriin

Julkaistu 27.4.2020 16.23

Tampereen kaupungin yritystonttien vuokralaisille, joiden toimintaan koronapandemia vaikuttaa, annetaan vuokrahelpotusta maanvuokrien maksuun. Asiasta päätti Tampereen kaupunginhallitus 27.4.2020.

Vuokravapautusta myönnetään enintään 3 kuukauden ajalta. Vapautusta voivat hakea ne yritystonttien vuokralaiset, jotka käyttävät tonttia tai sillä olevaa rakennusta pääasiallisesti yritystoimintaan. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tehtävät toimenpiteet vaikuttavat rajoitusten ja kieltojen alaista toimintaa harjoittavien yritysten ja yhteisöjen toimitiloihin, jotka sijaitsevat kaupungin vuokraamalla yritystontilla. Kaupunginhallitus on jo aiemmin myöntänyt vuokravapautusta tilavuokralaisille (6.4.2020).

Maksuvapautuksen saadakseen tontinvuokralaisen on osoitettava, että poikkeustilanteella on ollut merkittävä vaikutus yrityksen toimintaedellytyksiin ja liikevaihtoon tai, että sillä on ollut muu erityisen merkittävä negatiivinen vaikutus toimintaan.

Hakemukset jätettävä toukokuun loppuun mennessä

Tarkemmat tiedot vuokravapautuksen hakemista, vaadittavista liitetiedoista ja hakulomakkeet saat kaupungin verkkosivuilta www.tampere.fi/yritystontit.

Hakemukset tulee jättää 31. toukokuuta 2020 mennessä, ja kaupunki käsittelee ne hakemusajan päätyttyä.

Hakemukset aiotaan käsitellä ennen kaupunginhallituksen hyväksymän laskujen maksuaikojen lykkäyksen päättymistä 30. kesäkuuta 2020.

Vuokralaisen tulee toimittaa hakemuksensa liitteenä kaupungille tilintarkastajan tai kirjanpitäjän lausunto koronatilanteen vaikutuksesta yrityksen liikevaihtoon ja/tai toimintaedellytyksiin.

Kaupunki voi pidättäytyä maksuvapautuksen myöntämisestä osin tai kokonaan. Esimerkiksi jos yritystontin vuokralainen ei ole huolehtinut maanvuokrasopimuksen mukaisten velvoitteiden hoitamisesta, kuten laiminlyömällä vuokranmaksuvelvollisuutensa ennen korona-pandemian aiheuttamien rajoitteiden alkua. Vapautusta ei myöskään saa, jos korona-pandemialla ei ole maanvuokralaisen toiminnan kausiluonteisuudesta tai muusta syystä johtuen merkittävää vaikutusta liiketoiminnan edellytyksiin.

Ketkä voivat hakea vuokravapautusta sekä hakemuslomakkeet: lisätietoja seuraavilta tampere.fi:n sivuilta


Lisätietoja

Tonttipäällikkö
Pasi Kamppari
puhelin 040 779 5615
sähköposti [email protected]
Yritystontit

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell