Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki soittaa yli 80-vuotiaille tamperelaisille ja orivesiläisille

Julkaistu 24.4.2020 16.16

Tampereen kaupunki avaa puhelimitse tamperelaisia ja orivesiläisiä palvelevan Tampere-apun koronavirustilanteen ajaksi. Väliaikaisella palvelulla tuetaan tamperelaisten ja orivesiläisten hyvinvointia ja arjen sujumista koronaepidemian aikana. Ensimmäisenä Tampere-avun työntekijät soittavat yli 80-vuotiaille tamperelaisille ja orivesiläisille.

 

Puheluilla halutaan auttaa iäkkäitä poikkeusolojen aiheuttamissa huolissa ja varmistaa, että he saavat tarvitsemansa avun arjen asioiden hoitoon. Soitot alkavat maanantaina 27.4.2020, ja niitä tehdään usean viikon ajan, sillä Tampereella ja Orivedellä on yli 13 000 yli 80-vuotiasta.

Puheluita soittavat Tampereen kaupungin työntekijät, jotka normaalisti työskentelevät kulttuuri- ja sivistyspalveluissa. Työntekijät on koulutettu tehtäväänsä ja heidän tukena on sosiaali- ja terveyspalvelujen ammattilaisia. Soittajat kartoittavat avun tarvetta ja tarvittaessa ohjaavat Tampereen kaupungin, Tampereen seurakuntien tai järjestöjen tarjoamien palvelujen piiriin.

Tunnistat Tampere-avusta tulevan puhelun numerosta 03 4109 1034. Mahdollisten huijausyritysten vuoksi on tärkeää huomata, että Tampere-avun työntekijät eivät kysy pankkitunnuksia, henkilötunnusta tai pyydä käteistä rahaa tai pankkikorttia lainaan. Tampere-apu on poikkeusajan puhelinpalvelu. Turvallisuuden kannalta tulee muistaa, ettei Tampere-avun nimissä tule työntekijöitä käymään kodeissa. Ruoka- ja muun avun palveluntarjoajat ovat kaupungin kotihoidon, järjestöjen tai yksityisten yritysten henkilöitä.

Jos Tampere-avusta tulleeseen puheluun ei ehdi vastaamaan, numeroon ei tarvitse soittaa takaisin vaan Tampere-avusta soitetaan myöhemmin uudelleen.

Puheluissa syntyvää asiakasrekisteriä käytetään vain asiakkaan tarvitseman avun järjestämiseen ja se hävitetään poikkeusolojen päätyttyä.

Myöhemmin toukokuussa avataan Tampere-avun neuvontanumero, johon kaikenikäiset voivat soittaa ja kysyä neuvoa korona-ajan arjen huoliin liittyen ja sekä saada esimerkiksi keskusteluapua.

Muut kaupungin neuvonta- ja ohjauspalvelut toimivat normaaliin tapaan Tampere-avun rinnalla.


Lisätietoja

Kehittämisjohtaja
Anniina Tirronen
puhelin 040 801 6378
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala