Siirry sisältöön

Tampereella saatu jo kymmeniä ehdotuksia lasten ja nuorten hyvinvoinnin parantamiseksi

Julkaistu 23.4.2020 11.51

Tampereen kaupungin viikon käynnissä ollut osallistuva budjetointi, osbu, on innostanut tamperelaiset ideoimaan. Ensimmäisten päivien aikana on kertynyt jo noin 40 ehdotusta siitä, miten tamperelaisten lasten ja nuorten hyvinvointia voidaan lisätä. Lisää ideoita voi lähettää mun.tampere.fi-sivustolle 15.5. asti.

 

Mun Tampere -sivustolle on saatu ehdotuksia muun muassa nuorten videotyöpajan järjestämisestä, mielenterveyden varhaisesta tuesta, kesätyömahdollisuuksien parantamisesta, leikkipuistoruokailusta sekä mopoilijoiden stunttialueesta.

– Tamperelaiset ovat lähteneet mukavasti ehdottamaan erilaisia tapoja lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia. Olemme saaneet paljon ideoita, jotka koskevat koko kaupungin nuoria, projektisuunnittelija Jari Mäkäläinen toteaa.

Alueellisia ideoita kaivataan lisää

– Osallistuvan budjetoinnin rahaa on varattu myös alueelliseen toimintaan. Kaupunki on jaettu viiteen alueeseen, joista jokaiselle on suunnattu 70 000 euroa. Tässä on hieno mahdollisuus koululuokille, vanhempainyhdistyksille, kaupunginosayhdistyksille ja muille alueellisille toimijoille saada hyvää toimintaa oman kotialueen nuorille. Nyt kannattaa käyttää tilaisuus hyväksi ja tehdä ehdotuksia rahan käytöstä, suunnittelija Lilli Siikasmaa kannustaa.

Osallistuvassa budjetoinnissa etsitään laajasti hyvinvointiin liittyviä ideoita. Harrastusmahdollisuuksien kuten kulttuuri- tai liikuntatoiminnan lisäksi ideat voivat liittyä muun muassa turvallisuudentunteen parantamiseen, mukavaan arkeen, ympäristöön ja luontoon, nuorten vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseen tai tietojen ja taitojen kartuttamiseen.

Ideoita voivat lähettää kaikki iästä tai kotipaikasta riippumatta. Myös yhdistykset, järjestöt, yritykset ja muut ryhmät voivat kertoa omat ideansa.

Marraskuussa äänestetään ideoista

Ideointivaihe päättyy 15.5.2020. Syksyllä ideoista työstetään suunnitelmia ja selvitetään niiden toteuttamisen hinta. Marraskuussa tamperelaiset valitsevat äänestämällä parhaat ideat. Kaupunki toteuttaa äänestyksessä voittaneet ideat vuoden 2021 aikana.

Osallistuva budjetointi on menetelmä, missä asukkaat saavat suunnitella ja päättää kunnan osoittaman osallistuvan budjetoinnin määrärahan käytöstä. Tampereen kaupunki on varannut vuoden 2020 osallistuvaan budjetointiin 450 000 euroa. Raha on suunnattu kokonaisuudessaan alaikäisten tamperelaisten hyvinvoinnin parantamiseen.


Lisätietoja

Suunnittelija
Lilli-Nora Siikasmaa
puhelin 040 658 7593
sähköposti [email protected]

Projektisuunnittelija
Jari Mäkäläinen
puhelin 040 801 6150
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Kurela

Kuvat Laura Saartoala