Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki avasi haun yksinyrittäjien korona-avustukselle

Julkaistu 22.4.2020 16.57

Tampereen kaupunki avasi yksinyrittäjien korona-avustuksen sähköisen haun maanantaina 20.4.2020 klo 15.00. Avustusta haetaan yrityksen kotikunnasta. Haku on avoinna syyskuun loppuun saakka.

 

Tampereen kaupunki avasi yksinyrittäjien korona-avustuksen sähköisen haun maanantaina 20.4.2020. Avustusta voi hakea yksin taloudellista toimintaa harjoittava Suomessa toimiva päätoiminen yrittäjä, riippumatta toiminnan oikeudellisesta muodosta ja rahoitustavasta. Yksinyrittäjä on yrittäjä tai ammatinharjoittaja, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa, mukaan lukien freelance-yrittäjät.

Lue lisää avustuksen ehdoista työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta

Avustuksen hakeminen tapahtuu Pirkanmaan kuntien yhteistä alustaa käyttäen, osoitteessa

Hakeminen edellyttää vahvaa tunnistautumista esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Hakemuksen liitteiksi tarvitset sähköisessä muodossa: 

  • Viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus
  • Kirjanpidon tulosteet ja/tai tiliotteet keväältä 2020
  • Verovelkatodistus OMA-veropalvelusta

Osa liitteistä voidaan korvata myös muulla selvityksellä. Katso lisää ohjeita ja useimmin kysyttyjä kysymyksiä tukialustan ohjeet-sivulta

Pirkanmaan yritysten koronakriisin neuvontapalvelu

Tuen hakemiseen ja hakemuksen täyttämiseen saa neuvontaa Pirkanmaan yritysten koronakriisin neuvontapalvelusta numerosta 03 56 56 5040. Neuvontapalvelu on avoinna arkisin klo 9-17, lisäksi huhti-toukokuun aikana laajennetusti tiistaisin ja torstaisin klo 9-19.

Yksinyrittäjien tukimuodot kriisiaikana -webinaari

Business Tampere, Tampereen kaupunki, Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan TE-toimisto järjestävät 29.4.2020 webinaarin Yksinyrittäjän tukimuodot kriisiaikana. Webinaarissa kuulet tuoreimmat tiedot ja ohjeet sekä yksinyrittäjän työttömyysturvasta että yksinyrittäjälle suunnatusta korona-avustuksesta. Osallistumisohjeet löydät osoitteessa

Tuet yrityksille ja yrittäjille -verkkosivu

Tampereen kaupungin verkkosivulle on koottu tietoa ja hyödyllisiä linkkejä yrityksille ja yrittäjille

Yksinyrittäjän uutiskirje

Tampereen kaupungin Työllisyys- ja kasvupalvelut julkaisee uutiskirjettä yksinyrittäjille koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen aikana. Uutiskirje on nyt tilattavissa allaolevasta linkistä.


Lisätietoja

Kasvupalvelujohtaja
Irene Impiö
puhelin 050 539 2943
sähköposti [email protected]


Teksti Petra Mattila, Marja-Liisa Tuomisaari

Kuvat Hanna Kirmanen