Siirry sisältöön

Novellikilpailun parhaat ääneen luettuina verkkoon

Julkaistu 22.4.2020 16.21

Kulttuuritoimituksen järjestämän Saitko liikaa aikaa? -kirjoituskilpailun parhaat tekstit kuullaan ääneen luettuina Tampereen kaupungin uudella Etänä vapaalla -kanavalla 30.4. ja 5.5. Lukijana lähetyksissä on näyttelijä Ola Tuominen.

 

Kulttuuritoimitus järjesti keväällä avoimen Saitko liikaa aikaa? -kirjoituskilpailun, jonka tarkoituksena oli ikuistaa pala historiaa tästä poikkeuksellisessa maailmantilanteesta lyhytnovellien muodossa. Lyhytnovellikisaan tuli lähes 300 tarinaa. Kirjoituskilpailun johtajana toimi kulttuuritoimittaja Anne Välinoro. Muut raadin jäsenet olivat kirjailija Juha Siro sekä toimittajat Marja Aaltio ja Kaisa Järvelä. Kilpailun tulokset julkistettiin maanantaina 20. huhtikuuta.

Tampereen kaupunginkirjasto, Kulttuuripalvelut ja Kulttuuritoimitus päättivät yhteistyössä tallentaa kirjoituskilpailussa parhaat novellit ja saattaa ne tamperelaisten kuultaviksi. Tämä toteutetaan Tampereen kaupungin uudella Etänä vapaalla -kulttuuri- ja liikuntakanavalla kahden virtuaalisen novellihetken muodossa. Lähetyksissä novellit lukee näyttelijä, ääninäyttelijä Ola Tuominen ja kirjoituskilpailun taustoista sekä tekijöistä kertoo kulttuuritoimittaja Anne Välinoro.

Ääneen luetuista novelleista voi nauttia Etänä vapaalla -kulttuuri- ja liikuntakanavalla vappuaattona 30.4. klo 13 ja ti 5.5. klo 13. Tallenteet jäävät ensilähetyksen jälkeen myöhemmin katsottaviksi samalle kanavalle.

Kirjasto ja muut kaupungin yksiköt tuottavat kevään aikana myös paljon muita liikunta- ja kulttuurisisältöjä kuntalaisten iloksi. Kaikki tuleva ohjelma päivitetään Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluja virtuaalisesti -sivulle.


Lisätietoja

Tapahtumakoordinaattori
Anna Szalay
puhelin 040 800 4836
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi