Siirry sisältöön

Tampereen kaupunginvaltuusto 20.4. ensimmäistä kertaa etäkokouksena

Julkaistu 17.4.2020 12.35

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina 20.4. ensimmäistä kertaa etäkokouksena. Kokous alkaa klo 17.00.

Kaupunginvaltuusto kokouksessa
 

Kokouksen asialistalla luottamushenkilöiden eropyyntöjä ja niihin liittyen täydennysvaaleja. Lisäksi valtuusto saa tiedoksi pormestarin häiriötilanteiden aikaisessa johtoryhmässä erityistoimivallan nojalla antaman suostumuksen kaupungin takaaman lainan maksuajan pidentämisestä.

Yleisö ei voi tulla seuraamaan valtuuston kokousta paikan päälle virastotalolle koronavirustilanteen vuoksi asetettujen kokoontumisrajoitusten vuoksi. Kokous toteutetaan Teams-järjestelmällä ja se on liitetty suoran lähetyksen toteuttavan Stremia Oy.n monikamerajärjestelmään. Tätäkin valtuuston kokousta voi siis seurata suorana lähetyksenä Tampereen kaupungin verkkosivujen kautta.

Etäkokouksenkin aikana kokouksen kulusta raportoi kaupungin viestintäyksikkö Twitterissä profiililla @Tamperelive ja keskusteluun voi osallistua käyttämällä aihetunnistetta #trevaltuusto.

Valtuuston puheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen (kok) toteaa, että edessä on jännittävä ilta. "Kokouksessa joudutaan hoitamaan puheenvuoropyynnöt, äänestykset ym. kokoustekniikka yhdellä järjestelmällä ja puhe- ja kuvayhteys toisella ja samaan aikaan on saatava kokoukseen 67 valtuutettua, virkakunta ja yleisön seurantamahdollisuus. Valtuustolle on järjestetty perehdytystä ja jopa kenraaliharjoitukset etukäteen kokouksen onnistumisen varmistamiseksi."

Ikonen on luottavainen kokouksen sujumisen suhteen. "Uskon, että kaikki menee hyvin. On tärkeää, että päätöksenteko voidaan sähköisin välinein turvata myös poikkeusoloissa. Siihen tämä harjoitus on omiaan, ja opimme siitä paljon".

Suora lähetys


Lisätietoja

Viestintäjohtaja
Anna-Maria Maunu
puhelin 0400 734 058
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu