Siirry sisältöön

Koululaisten ruoka-annokset jaetaan kymmeneltä eri koululta

Julkaistu 16.4.2020 16.35

Tampereen kaupunki aloittaa maanantaina 20.4. ruokajakelun tamperelaiskoulujen oppilaille. Ruoka-annokset jaetaan kymmeneltä eri koululta ruokajakeluun ilmoittautuneelle 8000 oppilaalle.

Tesoman, Ahvenisjärven, Sammon, Karosen ja Kämmenniemen koulutaloissa jakelupäivät ovat maanantai ja keskiviikko. Maanantaisin jaetaan kullekin oppilaalle kaksi ateriaa ja keskiviikkoisin kolme. Linnainmaan, Lielahden, Vuoreksen, Aleksanterin ja Talvitien koulutaloissa jaetaan tiistaisin kolme ateriaa ja torstaisin kaksi ateriaa oppilasta kohden. Tarkemmat noutoajat tiedotetaan ruokajakeluun ilmoittautuneille perheille Helmi-järjestelmän kautta.

Jotta ruoka-annosten noutaminen sujuisi joutuisasti, tulee noutajilla olla mukanaan kuljetusta varten oma kassi. Annosten jakelupaikka sijaitsee koulun ulkoalueella. Noutotilanteessa on huomioitava koronatilanteen edellyttämä turvaväli.

Osa perheistä on toivonut saavansa ruoka-annokset kotiin kuljetettuina. Kotikuljetukset aloitetaan samoina viikonpäivinä kello 14. Perheiden tulee huolehtia, että ruoka-annoksia ollaan paikan päällä ottamassa vastaan.

Ruoka-annokset ovat pakattuja ja jäähdytettyjä. Ruuat ovat laktoosittomia ja tarjolla on myös kasvisruoka-annoksia. Annokset eivät sisällä salaattia, leipää eikä juomaa. Erityisruokavaliota noudattavat oppilaat voivat käydä ruokailemassa koululla ilmoittautumalla rehtorille.

Mikäli ruokajakeluun ilmoittautuneella ei ole tarvetta ruoka-annoksen noutamiseen tai vastaanottamiseen, pyydetään siitä ilmoittamaan hyvissä ajoin, jotta hävikki muodostuisi mahdollisimman pieneksi. Muutosilmoitukset ja lisätiedot sähköpostitse osoitteesta [email protected] tai puhelimitse numerosta 041 7304006.


Teksti Aila Rajamäki