Siirry sisältöön

Kirjaston loppukevään tapahtumat siirtyvät verkkoon

Julkaistu 16.4.2020 12.11

Tampereen kaupunginkirjasto järjestää huhti-toukokuussa lapsille ja aikuisille tapahtumia, joita voi seurata kotoa uudelta Etänä vapaalla -kanavalta. Luvassa on muun muassa virtuaalisia satutunteja ja Metso ETÄLIVE: Jaakko Löytty.

Kuvassa Metso ETÄLIVEssä vieraileva Jaakko Löytty
 

Kirjaston kevään virtuaalitapahtumat lähetetään Tampereen kaupungin uudella Ulkoinen linkkiEtänä vapaalla -kulttuuri- ja liikuntakanava . Alle on koottu jo varmistuneet kirjaston tapahtumat lähetysaikoineen. Tapahtumista jää samalle kanavalle myös tallenne jälkikäteen katsottavaksi.

Kirjaston lisäksi myös muut kaupungin yksiköt tuottavat kevään aikana Etänä vapaalla -kanavalle ja muualle verkkoon liikunta- ja kulttuurisisältöjä. Koko tuleva ohjelma päivitetään Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluja virtuaalisesti -sivulle.

Musiikkia ja keskustelua

Etävieraana laulaja Jaakko Laitinen
pe 17.4. klo 13–14

Juhani Koivisto pääkirjasto Metsosta haastattelee laulaja Jaakko Laitista. Haastattelu on uunituore tallenne. Juhani kuitenkin alustaa tapahtuman suorassa lähetyksessä, ja haastattelun aikana Jaakko Laitinen on chatissä keskustelemassa.

Laulaja Jaakko Laitinen tunnetaan parhaiten Jaakko Laitinen & Väärä Raha -yhtyeen laulajana ja lauluntekijänä. Yhtyeen musiikissa voi kuulla kaikuja Balkanin mustalaisrytmeistä, venäläisistä romansseista ja vanhasta suomalaisesta iskelmästä. Yhtyeeltä on ilmestynyt viisi pitkäsoittoa. Viimeisin levy ilmestyi alkuvuodesta 2020 ja sen nimi on Börek. Laitisen toinen yhtye on Lehtojärven Hirvenpää. Yhtyeeltä ilmestyi vuonna 2019 levy Lehtojärven Hirvenpää. Albumi on Teosto-palkintoehdokkaana.

Maritta Hirvonen: Hämäränmaassa valon syvyys – Jouni Kaipainen 1956–2015
pe 24.4. klo 13–14

Tampereen Filharmonian intendenttinä 21 vuotta toiminut Maritta Hirvonen on kirjoittanut kirjan säveltäjä Jouni Kaipaisesta. Kirjan nimi on Hämäränmaassa valon syvyys – Jouni Kaipainen 1956-2015 (Stresa, 2020). Jouni Kaipainen oli tamperelainen säveltäjä (1956-2015). Hän toimi myös Tampere Filharmonian nimikkosäveltäjänä. Marita Hirvosta haastattelee suorassa lähetyksessä Kikka Holmberg.


Metso ETÄLIVE – Jaakko Löytty
ke 29.4. klo 14–15

Legendaarinen Metso LIVE muuntuu luontevasti ETÄLIVEksi, kun kirjastonhoitaja Juhani Koivisto haastattelee Jaakko Löyttyä ja Jaakko soittaa myös livekeikan.

Jaakko Löytty on ensimmäisiä suomalaisia gospelmuusikoita. Kotimaa-lehden verkkoäänestyksessä vuonna 2007 hänet valittiin yhdessä Pekka Simojoen kanssa Suomen merkittävimmäksi gospelvaikuttajaksi. Jaakko on edelleen loistavassa vedossa. Tänä vuonna hänellä ilmestyy myös uusi albumi Blues taivaan portilla.

Virtuaalisia satutunteja

Tampereen kaupunginkirjasto ja Lastenkulttuurikeskus Rulla järjestävät yhteistyössä Somana ry:n kanssa keskiviikkoisin 15.4.-13.5. klo 10 virtuaalisia satutunteja. Satutunneilla nautitaan pääasiassa tunnetuista klassikkosaduista nukketeatterin, musiikin ja laululeikkien siivittämänä. Virtuaaliset satutunnit on suunnattu kaikenikäisille. Satutunneista jää tallenteet, joten niitä voi katsoa myös jälkikäteen itselleen sopivana aikana.

Virtuaalinen satutunti: Prinsessa ja herne
ke 22.4. klo 10

Satutunnilla kuullaan tarina prinssistä, joka etsii puolisokseen oikeaa prinsessaa. Miten todetaan, että tyttö on oikea prinsessa ja tuntuuko herne 40 untuvahöyhenpatjan läpi?

Virtuaalinen satutunti: Hiiri kissalla räätälinä
ke 29.4. klo 10

Vanha suomalainen kansansatu räätäli-hiirestä, joka yritti ommella kissalle takkia. Ei onnistunut takin teko eikä edes housujen. Vaan kuinkas sitten kävikään?

Virtuaalinen satutunti: Aurinko ja tuuli
ke 6.5. klo 10

Aisopoksen klassikkosatu kahdesta taivaankappaleesta, jotka kilpailevat siitä, kumpi on vahvempi, aurinko vai tuuli?

Virtuaalinen satutunti: Lohikäärme ja tyttö
ke 13.5. klo 10

Tarina on tamperelaisen Ellan (7v) keksimä pienoissatu ystävyydestä ja erilaisuuden hyväksymisestä.

Virtuaalinen satutunti Hervannasta
pe 17.4. klo 10–10.30

Hervannan kirjaston satutädit Marita ja Sirpa lukevat satuja ja runoja lapsille.

Virtuaalinen venäjänkielinen satutunti
pe 17.4. klo 10.30–11.00

Satutäti Natalia pääkirjasto Metsosta lukee satuja lapsille venäjän kielellä.

Runoja

Runotuokio Hervannan kirjastosta
pe 17.4. klo 11

Sirpa Pohjola esittää runoja Kalevalasta ja Kantelettaresta sekä klassikkorunoilijoiden tekstejä. Marita Timonen esittää nykyrunoutta.

Kaikki tapahtumat lähetetään Etänä vapaalla -kulttuuri-ja liikuntakanavalla osoitteessa https://bit.ly/kulttuurikanavaLisätietoja

Tapahtumakoordinaattori
Anna Szalay
puhelin 040 800 4836
sähköposti [email protected]

Musiikkitapahtumat
Kirjastonhoitaja
Juhani Koivisto
puhelin 040 747 2843
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi

Kuvat Mika Nuorva