Siirry sisältöön

Sähköpyörälainaamo käynnistyy kesäksi - pyörä lainaan viikoksi kerrallaan

Julkaistu 15.4.2020 14.48

Tampereen kaupunki käynnistää toukokuussa sähköpyörälainaamon yhteistyössä Suomen Urheilupyörä Oy:n kanssa. Fillarilainaamokokeilussa kaupunkilaiset voivat lainata erilaisia ja erikokoisia sähköavusteisia polkupyöriä viikoksi kerrallaan 14.5.2020 alkaen elokuulle asti. Kokeiluun tulee muun muassa kaupunki-, maasto-, ja tavarapyöriä sekä fatbikeja. Lainata voi myös lastenkuljetukseen soveltuvan peräkärryn sekä pyöräilykypärän.

Sähköpolkupyöriä fillarilainaamossa
 

Pyörä varataan Suomen Urheilupyörän internetsivuillaUlkoinen linkki https://www.suomenurheilupyora.fi/fillarilainaamo . Varatessa lainaajalta peritään panttimaksu, joka palautetaan lainaajalle lainausjakson päätyttyä. Pyörät noudetaan Suomen Urheilupyörän Lielahden toimipisteestä Possijärvenkatu 2 ja palautetaan samaan paikkaan. Muut lainaukseen liittyvät ehdot löytyvät Suomen Urheilupyörän ja fillarilainaamon sivuilta. Sähköpyörät ovat jo varattavissa, mutta ne saa käyttöön 14.5. alkaen.

Fillarilainaamokokeilu on osa Tampereen kaupungin Hiedanranta MaaS -hanketta, jota rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto Pirkanmaan liiton kautta. Hankkeessa toteutetaan erilaisia liikkumisen kokeiluja Hiedanrannan ja muun Tampereen alueella. Kokeiluista saatavia oppeja hyödynnetään Hiedanrannan uuden alueen suunnittelussa ja kehittämisessä.

  • Sähköpyörän moottori avustaa polkemista nopeuden ollessa enintään 25 km/h.
  • Sähkötaittopyörä soveltuu työmatkapyöräilyyn, ja se kulkee myös bussissa ja junassa.
  • Sähkötaakkapyörän kyytiin mahtuvat niin lapset kuin ostoksetkin.
  • Sähköfatbikella ja -maastopyörällä huristelee vaivatta hankalammassakin maastossa.
  • Pyörään voi liittää lastenkuljetuskärryn.


Lisätietoja

Liikenneinsinööri
Pekka Stenman
puhelin 040 163 7226