Siirry sisältöön

Ristinarkun Suomalanpuistoon rakennetaan uusi kävelyreitti

Julkaistu 15.4.2020 9.00

Ristinarkussa kunnostetaan Suomalalanpuisto tänä vuonna. Suunnitelmaan voi tutustua paikan päällä puistossa ja verkossa 15.–29.4.2020. Kapeahkolle puistoalueelle rakennetaan uusi kävely-yhteys Sammon valtatien ja Ristinarkuntien välille.

Kaupungin verkkosivuilta suunnitelmauonnos löytyy sivulta www.tampere.fi/puistosuunnitelmat. Puistosta luonnostaulu löytyy eteläpäästä läheltä Ristinarkuntietä. Luonnokseen voi tutustua myös palvelupiste Frenckellissä (Frenckellinaukio 2 B).

Puistoalue on ollut länsipuolen kerrostalokorttelin työmaa-alueena ja sinne on rakennettu uusi puistomuuntamo. Kapean puistoalueen läpi kulkee itä-länsisuunnassa kävely- ja pyörätie, Suomalanpolku. Kunnostuksessa Suomalanpolkua siirretään liittymään asemakaavan 8598 mukaisesti länsipuolen kerrostalotonttiin, jossa se jatkuu rasitteena.

Puistoon rakennettava uusi etelä-pohjoissuuntainen Laurens Takahuhdin polku on pelkästään kävely-yhteys. Laurens Takahuhdin polun varteen tulee penkki. Puiston molemmat kivituhkapintaiset käytävät valaistaan. Suomalanpolku kunnossapidetään talvisin. Puistoon istutetaan havu- ja lehtipuita.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Milja Nuuttila
puhelin 050 413 1911