Siirry sisältöön

Yritysten ja yhteisöjen kaupungilta saamiin vuokranalennuksiin tarkentavia tietoja

Julkaistu 14.4.2020 12.14

Tiettyjen kaupungin omistamissa tiloissa toimivien yritysten ja yhteisöjen vuokraa alennetaan tai vuokran maksusta annetaan määräaikainen vapautus. Kaupunginhallitus päätti asiasta 6. huhtikuuta. Vuokranmaksusta vapautetaan päätöspöytäkirjan (lopussa linkki) liitteissä mainitut, suljetuiksi määrätyissä tiloissa toimivat vuokralaiset toiminnan esteen alkamisesta lähtien 31.5.2020 saakka. Osalle vuokralla olevista yrityksistä (ks. päätöksen liite) kaupunki on myöntänyt huhti- ja toukokuulta 50 prosentin vuokranalennuksen.

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen tiloissa vuokralaisina oleville tahoille, joiden toiminta on korona-viruksen takia estynyt, myönnetään vuokravapautus alkaen 17. maaliskuuta päättyen toukokuun loppuun. Niiden yhteisöjen, joille kaupunki on myöntänyt tila-avustusta, tilavuokrat laskutetaan normaalisti, vaikka tilat olisivat suljettu.

Yrityksille ja yhteisöille, joita vuokranalennus koskee, hyvitetään ilman erillistä anomusta puolet maaliskuun vuokrasta ja huhti-toukokuun vuokrat kokonaan. Maaliskuulta ja huhtikuulta jo laskutettujen vuokrien osalta kaupunki lähettää automaattisesti hyvityslaskun ja uuden laskun maaliskuulta siihen saakka, kun liitteessä esitetty vuokravapaus alkaa.

Jos joku toimija kokee vielä täyttävänsä päätöksen mukaisen liiketiloja koskevan vuokravapautuksen kriteerit, he voivat olla yhteydessä kaupungin viranhaltijaan, jonka kanssa vuokrasopimus on tehty.

Toimijat joita päätös koskee

Vuokranalennus koskee tiettyjä kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen tiloissa toimivia yhteisöjä, listalla on myös muita ravintola-, kahvila- ja kokoontumistiloissa toimivia yhteisöjä sekä tiloja, joissa vuokralaisena on Pirkanmaan Voimia Oy. Lisäksi päätöspöytäkirjan liitteenä on lista niistä toimijoista, joille on myönnetty 50 prosentin alennus huhti- ja toukokuun vuokrasta.

Lisätietoja
Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden tiloissa toimivat asiakkaat:

Kirjasto- ja kansalaisopistoyksikön johtaja Pirkko Lindberg p. 040 0985991
Kulttuuri- ja taideyksikön johtaja Toimi Jaatinen p. 050 5502172
Liikunta- ja nuorisoyksikön johtaja Pekka P Paavola p. 050 5545831
Taloushallintopäällikkö Päivi Lehtinen p. 040 8016019

Muut ravintola- ja kahvilatilojen sekä kokoontumistilojen toimijat / Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluiden asiakkaat:

Tilapäällikkö Niko Suoniemi p. 040 80 62794
Tila-asiantuntija Jori Komulainen p. 040 359 2295

sähköpostit muotoa: [email protected]


Teksti Raija Lindell