Siirry sisältöön

Koululaisten ruokajakelu alkaa 20.4. alkavalla viikolla

Julkaistu 9.4.2020 15.49

Tampereen kaupunki lähetti esi- ja perusopetuksen oppilaiden huoltajille kyselyn ruokahuollon tarpeesta koronavirustilanteen aikana. Perheet ilmoittivat ruokahuollon tarpeesta noin 8000 lapselle. Käytännössä tämä tarkoittaa noin 40 000 ruoka-annoksen jakamista oppilaille viikon aikana. Osa perheistä on toivonut saavansa ruoka-annokset kotiin kuljetettuina. Ruoka-annosten jakaminen aloitetaan 20.4. alkavalla viikolla.

Ruokahuollon tarpeellisuus ja suosio osoittautui yllättävän suureksi, mikä aiheuttaa erityisjärjestelyjä, jotta ruoka-annokset pystytään jakamaan kouluilla turvallisesti koronaviruksen edellyttämä turvaväli huomioiden. Ruoka-annoksia voi noutaa kymmeneltä avoinna olevalta koululta. Tesoman, Ahvenisjärven, Sammon, Karosen ja Kämmenniemen koulutaloissa jakelupäivät ovat maanantai ja keskiviikko, Linnainmaan, Lielahden, Vuoreksen, Aleksanterin ja Talvitien koulutaloissa tiistai ja torstai. Tarkemmat jakeluajat ilmoitetaan vanhemmille Helmi-järjestelmän kautta. Ensimmäinen jakelupäivä on maanantai 20.4.

Ruoka-annokset ovat pakattuja ja jäähdytettyjä. Ruuat ovat laktoosittomia ja tarjolla on myös kasvisruoka-annoksia, mutta valitettavasti turvallisuussyistä aterioita erityisruokavaliota noudattaville ei pystytä tarjoamaan jakeluna.

Mikäli tilattua ruoka-annosta ei tulla noutamaan, pyydetään siitä ilmoittamaan sähköpostitse ([email protected]) hyvissä ajoin, jotta hävikki muodostuisi mahdollisimman pieneksi.

Ruokajakelun ja kotiinkuljetuksien käytännön toteuttamisesta tiedotetaan tarkemmin pääsiäisen jälkeisen viikon aikana.

Lisätiedot 14.4. alkaen: [email protected]


Teksti Aila Rajamäki