Siirry sisältöön

Yksinyrittäjien koronatuki – Haku avautuu mahdollisimman pian

Julkaistu 7.4.2020 17.36

Yksinyrittäjät voivat pian hakea 2000 euron toimintatukea kunnilta koronavirustilanteessa. Valtioneuvosto hyväksynee asetuksen yksinyrittäjien tukemiseen tarkoitetuista valtionavustuksista kunnille torstaina 9.4.2020, jonka jälkeen haku kunnissa pyritään avaamaan mahdollisimman pian. Tampereen kaupunki tiedottaa verkkosivuillaan tuen haun avautumisesta.

Kuka voi hakea tukea?

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan tukea voi hakea yksin taloudellista toimintaa harjoittava Suomessa toimiva päätoiminen yrittäjä, riippumatta toiminnan oikeudellisesta muodosta ja rahoitustavasta. Yksinyrittäjäksi määritellään yrittäjä tai ammatinharjoittaja, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa, mukaan lukien freelance -yrittäjät.

Tukea voidaan maksaa 1.3.2020–31.8.2020 välillä aiheutuneisiin kustannuksiin. Tuki on määräaikainen ja sitä voi hakea 30.9.2020 saakka kertaluontoisesti.

Tuen myöntämisen ehdot

Tuen myöntämisen ehtona on yksinyrittäjän osoittama merkittävä heikentynyt taloudellinen tilanne ja liikevaihdon alenema koronaviruksen takia 31.12.2019 jälkeen. Tuki on harkinnanvarainen. Tukea ei voi myöntää, jos yritys on ollut taloudellisissa vaikeuksissa ennen koronakriisiä, eikä yritykselle, jolla on verovelkoja.

Tuen hakeminen

Tuen hakeminen tapahtuu siitä kunnasta, johon yritys on rekisteröity. Haun avautumisesta tiedotetaan erikseen verkkosivuilla.

Yksinyrittäjän toimintatuesta löytyy lisätietoa Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) artikkelista.

Vuokravapautuksia tai -alennuksia kaupungin tilojen vuokralaisille

Tampereen kaupunki on päättänyt antaa tilojensa vuokralaisille määräaikaisia vapautuksia vuokrista tai vuokranalennuksia.

Lisätietoja

Tampereen kaupunki
Työllisyys- ja kasvupalvelut
040 580 8811