Siirry sisältöön

70 vuotta täyttäneet saavat Tampereen kaupungilta kirjeen koronaviruksen toimintaohjeista

Julkaistu 7.4.2020 16.17

Tampereen kaupunki lähettää kaikille kotona asuville 70 vuotta täyttäneille tamperelaisille ja orivesiläisille kirjeen, jossa kerrotaan koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn liittyvistä varotoimista sekä kaupungin tarjoamista palveluista ja neuvontanumeroista. Kirjeellä halutaan varmistaa, että ikääntyneet saavat tietoa koronaviruksen toimintaohjeista sekä tarvitsemansa avun kotiinsa koronakaranteenin aikana.

35 200 asukkaalle lähetetty kirje sisältää pormestari Lauri Lylyn allekirjoittaman saatekirjeen lisäksi koronavirukseen liittyviä ohjeita muun muassa oman toimintakyvyn ylläpitämiseen kotioloissa sekä tietoa siitä, miten voi suojata sekä itsensä että läheisensä koronavirustartunnalta. Mukana on myös yhteystietoja palveluihin, joista ikäihmiset voivat pyytää apua. Posti kuljettaa kirjeet perille viimeistään pääsiäisen jälkeisen viikon aikana.

- Tällä tavalla saamme jaettua kirjalliset ohjeet ja yhteystiedot, joita voidaan hyödyntää kotioloissa pidempään. Myöskään kaikki eivät käytä nettiä, toteaa pormestari Lauri Lyly.

Tampereen kaupungilta otetaan yhteyttä kotona asuviin veteraaneihin myös puhelimitse. Peurankallion ja Kuuselan veteraanikanttiinin työntekijät soittavat kaikille Tampereen ja Oriveden veteraaneille ja järjestävät heidän tarvitsemansa avun.

Myös valtioneuvosto lähettää kansalaiskirjeen koronaviruksesta kaikkiin suomalaisiin koteihin. Kirje on perillä viimeistään 9.4.2020. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä sosiaali- ja terveysministeriön laatimalla kansalaiskirjeellä pyritään varmistamaan, että jokainen kansalainen saa tietoa koronaviruksesta ja virukseen varautumisesta.


Lisätietoja

Kehittämisjohtaja
Anniina Tirronen
puhelin 040 801 6378
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki