Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki antaa tilojensa vuokralaisille määräaikaisia vapautuksia vuokrista tai vuokranalennuksia

Julkaistu 6.4.2020 16.22

Koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi on valtion ja kaupungin päätöksillä suljettu erilaisia toimi- ja harrastustiloja tai toimintaa ja kokoontumista niissä on rajoitettu. Tampereen kaupunginhallitus päätti 6.4.2020, että näissä kaupungin omistamissa tiloissa toimivien yritysten vuokraa alennetaan tai vuokran maksusta annetaan määräaikainen vapautus.

Yritykset ja yhteisöt mm. pitävät kahviloita ja ravintoloita, järjestävät kuntouttavaa työtoimintaa sekä kokoontumis- ja tapahtumatoimintaa tai muuta toimintaa kaupungin uimahalleissa, liikuntatiloissa, museoissa ja kulttuuritiloissa sekä päiväkeskuksissa ja oppilaitoksissa. Lisäksi Tampereen kaupunki on vuokrannut rakennuksissaan olevia liiketiloja yrityksille ja yhteisöille Kauppahallissa, Frenckellissä ja Pyynikin uimahallirakennuksessa.

Vuokranmaksusta vapautetaan suljetuiksi määrätyissä tiloissa toimivat vuokralaiset toiminnan esteen alkamisesta lähtien 31.5.2020 saakka. Maaliskuulta ja huhtikuulta jo laskutettujen vuokrien osalta kaupunki lähettää automaattisesti hyvityslaskun ja uuden laskun maaliskuulta siihen saakka, kun liitteessä esitetty vuokravapaus alkaa.

Osalla kaupungin tilojen vuokralaisista pandemiatilanne on vähentänyt asiakkaita merkittävästi, vaikka tilat voivatkin olla auki. Tällaisille yrityksille kaupunki myöntää 50% vuokranalennuksen huhti- ja toukokuulta.

Vuokravapaus ja vuokranalennukset vähentävät Tampereen kaupungin tuloja noin 500 000 euroa.

Tampereen kaupunginhallitus toivoo, että myös muut vuokranantajat tukevat tiloissaan olevien yritysten ja yhteisöjen toimintaa esimerkiksi vuokranalennuksilla tai määräaikaisilla vuokran perimättä jättämisillä.


Lisätietoja

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja
Teppo Rantanen
puhelin 040 023 5442
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu