Siirry sisältöön

Esi- ja perusopetuksen oppilailla mahdollisuus ruoka-apuun

Julkaistu 3.4.2020 18.33

Jokaisella esi- ja perusopetuksen oppilaalla on oikeus kouluateriaan. Tampereen kaupungin esi- ja perusopetuksen oppilailla on mahdollisuus maksuttomaan kouluateriaan myös poikkeusolojen aikana. Etäopetuksessa olevilla oppilailla on mahdollista käydä ruokailemassa arkisin klo 12.30 - 13.00 lähimmällä auki olevalla koululla. Ruokailuun ilmoittaudutaan oman koulun rehtorille.

Koronatilanteen aikana Pirkanmaan Voimia valmistaa ruoka-annoksia tarvitseville esi- ja perusopetuksen oppilaille. Pääruoka-annokset ovat pakattuja ja jäähdytettyjä, kaikki ruoka-annokset ovat laktoosittomia. Turvallisuussyistä erityisruoka-annoksia ei pystytä tarjoamaan. Jakelu suoritetaan kaksi kertaa viikossa maanantaina ja keskiviikkona. Toiminta pyritään aloittamaan pääsiäisen jälkeen.

Ruoka-annoksia voi noutaa kymmeneltä avoinna olevalta koululta: Tesoman, Lielahden, Kämmenniemen, Linnainmaan, Karosen, Ahvenisjärven, Vuoreksen ja Sammon kouluista sekä Talvitien ja Aleksanterin koulutaloista.

Esi- ja perusopetuksen oppilaiden huoltajille lähetetään kysely asiasta Helmi-järjestelmän kautta. Perheiden toivotaan vastaavan kyselyyn 7.4. klo 12 mennessä, jos tarvitsevat lapselle ruoka-avun. Samalla kyselyllä voi ilmoittaa myös tarvitseeko ruoka-apua alle 6-vuotiaalle lapselle. Jos perheessä on useampia kouluikäisiä, tehdään vain yksi ilmoitus, jossa kerrotaan lasten määrä ja ruuan noutopaikka. Jos ruokaa ei ole mahdollista noutaa, voi ilmoittaa kuljetuksen tarpeesta.


Lisätietoja

Kasvatus- ja opetuspäällikkö
Tuija Viitasaari
puhelin 050 432 3529
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki