Siirry sisältöön

Hammashoidossa hoidetaan toistaiseksi vain kiireellistä hoitoa vaativat potilaat

Julkaistu 3.4.2020 13.38

Tampereen kaupungin suun terveydenhuollossa Tampereella ja Orivedellä hoidetaan potilas- ja työturvallisuuden vuoksi 6.4.2020 alkaen vain kiireellistä ja päivystyksellistä hoitoa tarvitsevat potilaat. Kiireetön hoito keskeytetään koronaviruspandemian ajaksi.

 Tammelan hammashoitolan vastaanotolla.
 

Kaikkien potilaiden hoidon kiireellisyys arvioidaan yksilöllisesti.

Jos sinulla on varattuna aika tarkastukseen tai kiireettömään hammashoitoon, sinun ei tarvitse soittaa hammashoitolaan. Hammashoitolasta otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä potilaisiin, joiden vastaanottoaika joudutaan perumaan tai siirtämään ja sovitaan hoidon jatkosta. Osa hammashoitoloista on suljettu, joten myös hoitopaikkaan voi tulla muutoksia.

Hammashoito vaatii hyvää suojausta koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Sen vuoksi Tampereelle on avattu suun terveydenhuollon pandemiavastaanotto, jossa hoidetaan koko Pirkanmaan alueen kiireellistä hammashoitoa tarvitsevat potilaat, jotka tarvitsevat erityisjärjestelyjä infektioriskin vuoksi. Vastaanotolle ohjaudutaan oman kunnan tai yksityisen hammaslääkärin aloitteesta ja aika annetaan Tampereen kaupungin hammaslääkäreiden konsultaation perusteella.

Keskitetty ajanvaraus ohjaus- ja neuvonta-asioissa (mm. lasten oikomishoito):
- puhelin 03 5657 0100, ma - pe klo 8 - 17

Ajanvaraus kiireelliseen hammashoitoon vain puhelimitse:
- puhelin 03 5657 0111, ma - pe klo 8 - 17 ja
- puhelin 03 10023 tai 03 5657 0023, arki-iltoina klo 17 - 21, viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8 - 21

Kiireettömään hoitoon ei voi varata aikoja toistaiseksi. Suun terveydenhuollon verkkopalvelussa voi edelleen katsella ja perua ajanvarauksia.

***
Korjattu neuvonnan ja ajanvarauksen puhelinnumerot.


Lisätietoja

Johtava ylihammaslääkäri, palvelujohtaja
Eeva Torppa-Saarinen
puhelin 050 516 4018
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Opa Latvala