Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki selvitti mahdollisuudet siirtää henkilöstöä avuksi sosiaali-ja terveydenhuollon kriittisiin tehtäviin

Julkaistu 2.4.2020 15.44

Koronavirustilanteen vuoksi Tampereen kaupunki on jo siirtänyt henkilöstö sosiaali- ja terveyspalveluissa tehtävistä toisiin eli mm. lääkäreitä, sairaanhoitajia ja lähihoitajia omasta työstään pandemiavastaanotoille. Ikäihmisten palveluissa päiväkeskus- ja palvelukeskustyöntekijät, avustajat ja suunnittelijat ovat siirtyneet kotihoitoon ja myös asumispalveluiden hoitohenkilöstöä on siirtynyt kotihoitoon. Mahdollisia toisiin tehtäviin siirtyjiä on kartoitettu myös laajemmin.

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa on edelleen noin 240 henkilön lisäresurssitarve. Tällä hetkellä suljetuista tai supistetuista kaupungin palveluista on ilmoittautunut 425 vapaaehtoista toisiin tehtäviin siirtyjää. Heistä peräti noin 150:llä on terveydenhuoltoalan koulutus.

Suurin osa siirtyjistä on päiväkodin henkilöstöä, koulunkäynnin ohjaajia sekä muuta valtioneuvoston päätöksellä suljettujen palveluiden henkilöstöä.

Työntekijä siirretään tilapäisesti sellaisiin muihin tehtäviin, joita voidaan pitää hänen koulutuksensa ja työkokemuksensa huomioon ottaen hänelle sopivana. Tilapäinen siirto voi kestää enintään kahdeksan viikkoa kerrallaan. Suurin osa siirtyjistä sijoittuu kotipalvelun avustaviin tehtäviin,


Lisätietoja

Henkilöstöjohtaja
Niina Pietikäinen
puhelin 040 707 9147
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu