Siirry sisältöön

Business Tampere tarjoaa yrityksille tukea koronaviruksen aiheuttamassa kriisitilanteessa

Julkaistu 2.4.2020 13.39

Business Tampere on avannut kriisitukipalvelun, jossa tarjotaan asiantuntija-apua liiketoiminnan akuutteihin muutostarpeisiin koronaviruksen aiheuttamassa kriisitilanteessa. Palveluun voivat ottaa yhteyttä Tampereen kaupunkiseudun kasvuhaluiset ja startup-yritykset, pois lukien toiminimiyritykset. Kriisitukipalvelussa autetaan kysymyksissä, jotka liittyvät yritystoiminnan kriisitilanteeseen. Asiantuntijatiimissä on mukana Visit Tampereen osaamista, joten kriisitukipalvelu palvelee myös matkailuyrityksiä.

Business Tampereen asiantuntijat vastaavat yhteydenottopyyntöihin 24 tunnin kuluessa tai seuraavana arkipäivänä. Yhteyttä ottaneen yrityksen tilanne käydään läpi ja siitä keskustellaan yhdessä. Tarvittaessa asiantuntija ohjaa yrityksen oikean tiedon tai yrityspalvelutoimijan luo. Palvelu on saatavilla sekä suomeksi että englanniksi.

– Akuutti kriisitilanne vaikuttaa myös kasvu- ja startup-yritysten liiketoimintaan. Haluamme tarjota helpon yhteydenottotavan ja mahdollisuuden keskustella esille nousseista haasteista mm. rahoitukseen tai liiketoiminnan kehittämiseen liittyen. Otamme koko ajan vastaan palautetta yrityksiltä ja pyrimme reagoimaan palvelutarpeisiin nopeasti. Tärkeää on saumaton yhteistyö koko yrityspalveluverkoston kanssa, toteaa Business Tampereen yrityskehityksestä ja toimintaympäristöstä vastaava johtaja Niina Immonen.

Kriisitukipalvelu on avoinna Tampereen kaupunkiseudulla toimiville yrityksille. Toiminimiyrityksiä Business Tampere ohjeistaa olemaan yhteydessä TE-toimistoon, Pirkanmaan Yrittäjiin tai kuntien työllisyyspalveluihin. Business Tampere suunnittelee yhteistyökumppaneiden kanssa palvelunumeroa, jonka kautta yrittäjä ohjataan oikean palvelun äärelle. Tästä tiedotetaan lisää heti, kun numero aukaistaan.

Rahoitusneuvontaa ja -klinikoita startup- ja kasvuyrityksille

Business Tampereen rahoitusneuvonnan helpdesk tarjoaa yrityksille apua rahoituksen etsimiseen tai hakemiseen liittyvissä kysymyksissä. Akuutti koronaviruksen aiheuttama kriisitilanne on lisännyt kriisirahoitukseen liittyvien kysymysten määrää.

Yritykset voivat ottaa helpdeskin rahoitusasiantuntijaan yhteyttä sekä kriisirahoitukseen että muuhun rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä. Palvelu on suunnattu kasvuyrityksille sekä kasvuhakuisille yrityksille.

Rahoituksen helpdesk-palvelun jatkopolkuna startup- tai kasvuyritys voi hyödyntää Business Tampereen maksutonta rahoitusklinikkapalvelua. Ensimmäisen rahoitusklinikan aikana kartoitetaan yrityksen tilanne ja ehdotetaan sopivaa jatkopolkuja. Jatkopolut ovat puolen päivän mittaisia koulutuksia, joiden teemat ovat rahoituksen suunnittelu, varsinainen rahoituskierros ja rahoitusdokumentaatio.

Palvelun asiantuntijana toimii asiakkuusvastaava Tapio Siik Business Tampereesta. Jatkopolut ovat yritykselle de minimis -tukea. De minimis -tuki tarkoittaa julkista yritystukea, jonka määrän Euroopan Unioni on tulkinnut niin vähäiseksi, ettei se vääristä kilpailua tai vaikuta EU-jäsenvaltioiden väliseen kauppaan.

Business Tampere tarjoaa rahoitustietoa yrityksille myös webinaarien kautta. Perjantaina 3.4. klo 10 Business Tampere järjestää liikepankkiwebinaarin. Lisäksi keskiviikkona 8.4. klo 10 järjestetään Kriisirahoitusta yrityksille -webinaari. Tulevat ja aiemmin järjestetyt webinaarit ovat nähtävissä Business Tampereen YouTube-kanavalla.

– Vallitsevasta tilanteesta ja akuuteista palvelutarpeista huolimatta myös Business Tampereen kasvu- ja kehittämispalvelut toimivat edelleen normaalisti. Katse on hyvä pitää tulevaisuudessa, muistuttaa Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen.

Lisätietoja:
Johtaja, yrityskehitys ja toimintaympäristö
Niina Immonen
040 821 5113
niina.immonen(at)businesstampere.com

Toimitusjohtaja
Harri Airaksinen
+358 40 504 121
harri.airaksinen(at)businesstampere.com