Siirry sisältöön

Yritykset ja yhteisöt voivat hakea korotonta maksuaikaa Tampereen kaupungilta

Julkaistu 1.4.2020 11.00

Tampereen kaupunki sovittelee korottomia maksuaikoja yrityksille ja yhteisöille helpottamaan koronaviruksen aiheuttamissa talousvaikeuksissa. Yritysten ja yhteisöjen tulee itse pyytää lisää maksuaikaa.

Kaupunki siirtää yritysten ja yhteisöjen laskujen, mukaan lukien maa- ja tilavuokrat, eräpäivää 30.6.2020 asti, mikäli yritys tai yhteisö itse tällaista kaupungille esittää. Siirrosta ei tällöin aiheudu viivästyskorkoa. Maksuajan lisäys ei kuitenkaan koske sellaisia saatavia, joista on jo aloitettu perintätoimenpiteet.

Mahdollisiin väliaikaisiin vuokranalennuksiin tai maksuvapautuksiin kaupunki ottaa kantaa vasta myöhemmin, kun koronaepidemian aiheuttamat akuutit vaikutukset ovat selkiytyneet, mutta kaupungin tavoitteena on auttaa tamperelaisia yrityksiä selviytymään pahimman yli.

Ota yhteyttä laskuttajaan sähköpostitse

Jos asiakas haluaa hakea korotonta maksuaikaa, hän voi ottaa yhteyttä laskuttajaan. Laskun maksua voidaan pyynnöstä siirtää ja asettaa uusi eräpäivä. On huomattava se, että maksuaikaa voidaan lisätä vain sellaisille laskuille, jotka on jo lähetetty yritykseen. Kaikkia kevään laskuja ei voida etukäteen siirtää, koska ne eivät ole vielä järjestelmässä.

Pyynnöt eräpäivän siirroista lähetetään ensisijaisesti Monetraan sähköpostilla laskutus.pirkanmaa(at)monetra.fi otsikolla korona/maksuaika. Voit ottaa yhteyttä myös palvelunumeroon: 0356564465 tai laskussa olevaan yhteyshenkilön numeroon.

Sähköpostissa tulee olla seuraavat tiedot: laskutettava yritys tai yhteisö eli laskun saajan nimi, asiakasnumero, laskunnumero, uusi eräpäivä, laskuttavan kaupungin yksikön nimi.

Lisätietoja:
Monetra Pirkanmaa
laskutus.pirkanmaa(at)monetra.fi
tai p. 03 565 64465


Teksti Raija Lindell