Siirry sisältöön

Kaupunki tarjoaa kulttuuria ja liikuntaa digitaalisesti

Julkaistu 31.3.2020 12.25

Nyt on aika nauttia kulttuurista ja muista vapaa-ajanviettotavoista etänä! Vallitsevassa poikkeustilassa kaupungin museot, nuorisotilat, liikuntapaikat, kirjastot ja kulttuuritalot on suljettu toistaiseksi, ja kaikki tapahtumat peruttu toukokuun loppuun asti. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikesta harrastamisesta pitäisi luopua. Nyt siirrytään verkkoon.

Kvartetti soittaa konsertissa.
 

Kotoakin voi osallistua ja inspiroitua sekä hoitaa mieltä ja kehoa. Tampereella on tarjolla muun muassa musiikkia, jumppavideoita, verkkomateriaaleja, suoria kulttuurilähetyksiä ja paljon muuta mielenkiintoista sisältöä niin lapsille kuin aikuisillekin.

Ohjelmat linkitetään www.tampere.fi/vapaa-aikapalvelujavirtuaalisesti -sivulle:

Myös kouluille on omaa ohjelmaa. Opettajien avuksi on avattu www.tampere.fi/etakulttuuriakouluun -sivu, jonne kootaan kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden kouluille tuottamaan materiaalia. Tarjolla on muun muassa koululaisopastuksia museoiden näyttelyihin, työpajoja, konsertteja ja kirjavinkkausta. Oppilaat pääsevät myös chattailemaan asiantuntijoiden kanssa.

Esimerkkejä tarjonnasta:

Musiikkia kotisohville

Tampere Filharmonia käynnistää verkossa lähetettävän TF Chamber -kamarikonserttisarjan, joka tarjoaa intiimejä kohtaamisia orkesterin pienyhtyeiden kanssa.

Yhdeksänosainen konserttisarja lähetetään 9.4. - 28.5.2020 viikoittain torstaina tai perjantaina kello 19 Tampere Filharmonian YouTube-kanavalla sekä osoitteessa tamperefilharmonia.fi/live. Konsertit kuvataan ilman yleisöä Tampere-talon Pienessä salissa ja ovat kaikkien vapaasti katsottavissa.

Konserttisarjan ohjelmassa kuullaan muun muassa Beethovenille ja Schubertille omistettuja kokonaisuuksia. Oman konserttinsa saavat niin puupuhaltajat, vasket kuin jousetkin. Konserteissa teoksista kertovat ja muusikoita haastattelevat ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali ja intendentti Juha Ahonen.

Museokierroksia verkossa

Museot tarjoavat kierroksia näyttelyihinsä omilla sosiaalisen median kanavillaan, sekä kaupungin tarjoamalla alustalla. Yhteistyötä tehdään myös tiedotusvälineiden kanssa, joiden välityksellä pääsee muun muassa erikoiskierroksille kaupungin museoihin ja kuuntelemaan luentoja.

Nuorille

Vaikka nuorisokeskukset ovat kiinni ja ryhmien toiminta keskeytetty, arjessa ollaan silti mukana. Sisältöä tehdään eri somekanaviin ja linjat ovat auki normaalisti. Kenenkään ei siis tarvitse jäädä yksin.

Tiistaista perjantaihin YouTube-kanavalla tulee livelähetys aina klo 15 ja 18. Lisäksi kanavalle tuotetaan viikoittain erilaista materiaalia aina vlogeista ohjevideoihin. Nuoriso-ohjaajat tavoittaa puhelimitse, somessa ja Discordisssa.

Kirjastot

Osaa kirjaston sähköisistä aineistoista voi käyttää kotoa käsin. Tutustu e-kirjoihin ja muihin etäkäytettäviin palveluihin PIKI-verkkokirjastossa:

Kirjastojen tietotorit neuvovat älylaitteiden ja tietokoneiden käyttöön liittyvissä pulmissa sähköpostitse ja puhelimitse (arkisin klo 8 - 16).

Liikunta

Tampereen kaupungin liikunnanohjaajat ovat suunnitelleet virtuaalijumppia kaiken ikäisille eri kanaviin. Nuortentreeneissä viritellään päivittäin jännittäviä skills-haasteita ja Olli-Pekan ja pikku-Liinan Olohuonetemput antavat perheille inspiroivia liikuntavinkkejä. Senioreille löytyy mm. tuolijumppaa Liikkuva Tampere -Facebook-sivulla. Lisäksi kaupunki tarjoaa maksutonta liikuntaneuvontaa, jossa liikunnanohjaaja antaa opastusta ja vinkkejä liikunnan aloittamiseen.Lisätietoja

Kulttuuri- ja taideyksikön johtaja
Toimi Jaatinen
puhelin 050 550 2172
sähköposti [email protected]


Kuvat Tampere Filharmonia / Sanni Ala-Heikkilä