Siirry sisältöön

4.luokkalaisten vaikuttamispäivät järjestetään koululaisten kodeissa

Julkaistu 30.3.2020 17.53

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut on järjestänyt jo 10 vuotta 4.-luokkalaisten vaikuttamispäiviä, joissa Tampereen alueen 4.-luokkalaisilla on ollut mahdollisuus päästä vaikuttamaan omaan elinympäristöönsä liittyviin asioihin toiminnallisin ja leikkimielisin keinoin. Tänä vuonna vaikuttamispäivät toteutetaan etänä Seppo.io-alustalla.

Päivien tavoitteena on opettaa 10-vuotiaille lapsille demokratiataitoja ja erilaisia vaikuttamisen keinoja sekä antaa tietoa omasta kotikaupungista ja sen palveluista toiminnallisin menetelmin.

Tänä vuonna vaikuttamispäivät järjestetään Seppo.io-opetuspelialustalla. Alustalle on koottu erilaisia tehtäviä eri osa-alueilta. 4. luokkalaiset pääsevät muun muassa kertomaan, miten Tampereesta voisi tehdä paremman kaupungin lapsille ja keksimään kouluruoille uusia nimiä. Pelin tehtävät mukailevat sisällöiltään vaikuttamispäivien tehtäväpisteitä.

– Kun meille selvisi, että tänä vuonna emme voi järjestää vaikuttamispäiviä Monitoimitalo 13:ssa, aloimme heti miettiä tapoja, joilla voimme tuoda vaikuttamispäivät 4. luokkalaisten luo. Meillä on hyviä kokemuksia Seppo.io:sta ja halusimme kokeilla, miten se toimii tässä tilanteessa. Näin ensimmäisen päivän jälkeen voin todeta, että olemme saaneet siirrettyä vaikuttamispäivät 4.luokkalaisten koteihin oikein hyvin, kertoo johtava koordinaattori Päivi Laukamo.

Vaikuttamispäivät jatkuvat vielä 31.3.–1.4. ja 6.–7.3. Viiden päivän aikana vaikuttamispäiville osallistuu yhteensä noin 750 koululaista.Lisätietoja

Johtava koordinaattori
Päivi Niskanen
puhelin 050 528 7368
sähköposti [email protected]