Siirry sisältöön

Ratinan aluetta aiotaan kehittää yhteistyössä yli kiinteistörajojen

Julkaistu 30.3.2020 15.43

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi 30.3.2020 ehdollisen yhteistyösopimuksen, joka liittyy kaupungin, Kiinteistö Oy Tampereen Ratinanvirran ja Kiinteistö Oy Tampereen Ratinanvoltin välisten tonttien asemakaavamuutokseen. Sopimuksen mukaan osapuolet kehittävät aluetta yhdessä yli kiinteistörajojen.

Yhteistyösopimuksessa sovitaan asemakaavamuutoksen käynnistämisestä ja periaatteista, jotka koskevat tulevaa rakennusoikeuden jakautumista kehittäjien kesken. Tarkemmin asiasta sovitaan kaavaluonnoksen tai -ehdotuksen oltua julkisesti nähtävillä.

Sopimusalue sijaitsee Ratinassa Tampereen valtatien, Ratinanraitin ja Voimakadun rajaamalla alueella. Asemakaavamuutosta hakeneet tahot esittävät alueen täydennysrakentamista ja muuttamista asumisen mahdollistavaksi. Alueen täydennysrakentaminen liike- ja toimistotilojen lisäksi myös asuntorakentamisen mahdollistavaan käyttöön sopisi olemassa olevaan ympäristöön. Kehittämisen ja asemakaavoituksen kustannuksia jaetaan asemakaavamuutoksen hakijoiden kesken.

Myös korttelin sisäinen liikenne tarvitsee hakijoiden mukaan järjestelyjä sekä yhteisen pysäköintiratkaisun. Tavoitteena olisi muun muassa muodostaa yhteinen maanalainen ajoyhteys Tampereen valtatien alla jo valmiina olevaan liikenneympyrään. Myös alueella sijaitsevaa suojeltua muuntamorakennusta haluttaisiin kehittää yhteistyössä.

Ennen kaavaluonnoksen tai -ehdotuksen nähtäville asettamista kaupunki ei voi tehdä sitovia sopimuksia kaavan toteuttamiseen liittyvistä kysymyksistä.


Lisätietoja

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell