Siirry sisältöön

Yrityksille ja yhteisöille tulossa lisää korotonta maksuaikaa Tampereen kaupungilta

Julkaistu 26.3.2020 12.52

Tampereen kaupunki aikoo sovitella korottomia maksuaikoja yrityksille ja yhteisöille helpottamaan koronaviruksen aiheuttamissa talousvaikeuksissa. Yritysten ja yhteisöjen tulee itse pyytää lisää maksuaikaa. Kaupungin linjauksesta päätetään kaupunginhallituksessa 30. maaliskuuta 2020.

Näkymä Tampereen keskustaan, etualalla paloasema ja hotelli Tammer
 

Kaupunkiin sopimussuhteessa olevilla yrityksillä ja yhteisöillä saattaa olla koronaviruksesta johtuvia tilapäisiä maksuvaikeuksia ja kaupunki haluaa päätöksellään tukea osaltaan yrityksien ja yhteisöjen maksuvalmiutta.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunki siirtää yritysten ja yhteisöjen laskujen, mukaan lukien maa- ja tilavuokrat, eräpäivää 30.6.2020 asti, mikäli yritys tai yhteisö itse tällaista kaupungille esittää. Siirrosta ei tällöin aiheudu viivästyskorkoa. Maksuajan lisäys ei kuitenkaan koske sellaisia saatavia, joista on jo aloitettu perintätoimenpiteet.

Mahdollisiin väliaikaisiin vuokranalennuksiin tai maksuvapautuksiin kaupunki ottaa kantaa vasta myöhemmin, kun koronaepidemian aiheuttamat akuutit vaikutukset ovat selkiytyneet, mutta kaupungin tavoitteena on auttaa tamperelaisia yrityksiä selviytymään pahimman yli.

Jos asiakas haluaa hakea korotonta maksuaikaa, hän voi ottaa yhteyttä laskuttajaan. Laskun maksua voidaan pyynnöstä siirtää ja asettaa uusi eräpäivä. Yhteyttä voi ottaa ensisijaisesti sähköpostilla: otsikkokenttään merkintä korona/maksuaika: laskutus.pirkanmaa(at)monetra.fi tai puhelimitse palvelunumeroon 0356564465 tai laskussa olevaan yhteyshenkilön numeroon.


Lisätietoja

Konsernijohtaja
Juha Yli-Rajala
puhelin +358407436356
puhelin 040 743 6356
sähköposti [email protected]

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja
Teppo Rantanen
puhelin 040 023 5442
puhelin +358 400 235 442
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell

Kuvat Visit Tampere/Laura Vanzo