Siirry sisältöön

Hiekoitussepelin poisto käynnistyy täydellä teholla Tampereella

Julkaistu 16.3.2020 10.00

Hiekoitussepelin poisto käynnistyy täydellä teholla Tampereella maanantaina 16.3.2020. Katujen harjaus ja pesu aloitetaan pääväyliltä. Hiekoitussepeliä on jo puhdistettu jonkin verran ympäri kaupunkia. Tonteilla ja jalkakäytävillä sepeliä puhdistavat yksityiset huoltoyritykset ja kiinteistöjen omistajat.

kuva: harjaustraktori puhdistaa jalkakäytävää
 

Keskustan alue ja suurin osa asuinalueiden sepeleistä pyritään perinteiseen tapaan siivoamaan sepeleistä vappuun mennessä. Lämpöasteet ja sateet ripeyttävät sepelin keruuta ja pakkaset hidastavat. Hyvää ilmanlaatua edesauttaa se, että kaupungin kunnossapitäjät ja yksityiset kiinteistönhuoltajat saavat kerättyä sepelit nopeasti. Tarvittaessa kuivia pintoja kastellaan. Lehtipuhaltimen käyttö on kiellettyä sepelin keruussa. Kalustoa on lisätty ja uusittu, jotta puhdistusoperaatio sujuisi mahdollisimman nopeasti.

Jalkakäytävien puhdistus kuuluu kiinteistön haltijoille

Kaupungin hoitovastuulla olevien katujen ja yleisten alueiden puhdistamisesta vastaa Tampereen Infra Oy. Tampereen Infra Oy ja sen aliurakoitsijat korjaavat sepelit katujen ajoradoilta, toreilta sekä kävely- ja pyöräilyteiltä. Kiinteistön haltija eli yleensä huoltoyhtiö, talonmies tai talon omistaja vastaa kiinteistönsä piha-alueesta sekä viereisen jalkakäytävän puhdistamisesta. Infra puhdistaa ne jalkakäytävät, jotka rajautuvat yleisiin alueisiin kuten puistoihin. Kunnan ja kiinteistön haltijan kunnossapitovastuut on määrätty lainsäädännössä.

Ilmanlaatua seurataan Tampereella reaaliaikaisesti, ja tieto löytyy valtakunnallisesta ilmanlaatuportaalista www.ilmanlaatu.fi. Toistaiseksi ilmanlaatu on Tampereella pysynyt kohtuullisen hyvänä. Hengitettävien hiukkasten raja-arvotason ylityksistä tiedotetaan sivulla www.tampere.fi/ilmanlaatutiedotus.

Palautetta katujen ja puistojen kunnossapidosta voi antaa Palvelupiste Frenckellin lisäksi karttapohjaisella palautejärjestelmällä osoitteessa: https://is.ramboll.fi/tre_yllapito_palaute/


Lisätietoja

Palautteet:
Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168


Teksti Jyrki Ristilä, Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Satu Aalto