Siirry sisältöön

Tampereen kaupungin vuosiluokkien 7-9 sekä lukioiden oppilaat siirtyvät etäopetukseen maanantaista 16.3. lähtien

Julkaistu 14.3.2020 14.16

Koronavirustartunnan leviämisen hillitsemiseksi Tampereen kaupungin perusopetusta järjestävät koulut siirtyvät tarjoamaan etäopetusta vuosiluokkien 7-9 sekä lisäopetuksen oppilaille 16.-27.3.2020. Kaikki perusopetuksen koulut tarjoavat myös mahdollisuuden lähiopetukseen oppilaan omassa koulussa. Kaikkien koulujen vuosiluokat 1-6 jatkavat toimintaansa normaalisti. Tampereen kaupungin lukio-opetuksessa siirrytään etäopetukseen maanantaista 16.3. lähtien ainakin neljännen jakson loppuun eli 2.4. asti.

Koulun tyhjä käytävä
 

Vuosiluokkien 7-9 oppilaiden ei tarvitse etukäteen ilmoittautua etäopetusjaksoon tai lähiopetukseen. Etäopetuksessa päivittäinen työskentely aloitetaan opettajan yhteydenotolla Helmin välityksellä oppilaan aamun ensimmäisen lukujärjestyksen mukaisen oppitunnin aikana. Mikäli oppilaalla ei ole käytössään tietokonetta, älypuhelinta tai tablettia, voi laitteen lainata koululta. Lähiopetukseen osallistuva oppilas voi saapua koululle oman voimassaolevan lukujärjestyksen mukaan. Opettajat seuraavat oppilaiden osallistumista opetukseen päivittäin.

Oppilaille tarjotaan edelleen mahdollisuus jokaisena koulupäivänä kouluruokailuun oman koulun ruokalassa. Ruokailumahdollisuus on jokaisella sekä etäopetukseen että lähiopetukseen osallistuvalla oppilaalla eikä siihen tarvitse etukäteen ilmoittautua.

Koulukuljetukset järjestetään normaalisti. Huoltajilta toivotaan ilmoitusta, mikäli oppilas ei käytä kuljetusta, vaan jää etäopetukseen tai on pois koulusta.

Oppilaan poissaolot ilmoitetaan normaaliin tapaan Helmi-viestillä omalle luokanohjaajalle.

Vuosiluokkien 7-9 oppilaiden huoltajille tulee asiasta viesti oman koulun rehtorilta. Mikäli viesti ei kaikkia viikonlopun aikana tavoita, oppilas voi mennä maanantaina normaalisti kouluun. Kaikki koulut ovat auki ja niissä on henkilökuntaa ja mahdollisuus tehdä koulutyötä.

Kaikki opettajat ja muu henkilökunta työskentelevät etäopetusjakson aikana omalla koululla. Oppilashuollon palveluita tarjotaan normaalisti. Mahdollisista muutoksista tapaamisissa tai vastaanottoajoissa koulut ilmoittavat erikseen oppilaille ja huoltajille.

Kaikki Tampereen kaupungin yhtenäiskoulujen 1.-6. luokkien oppilaat käyvät koulua normaalisti. Etäopetus otetaan käyttöön vuosiluokkien 7-9 opetuksessa, koska näiden vuosiluokkien oppilaat ovat parhaiten valmiita etäopetuksen edellytyksiin ja näin voidaan varmistaa, että pienten oppilaiden opetus ja koulujen aukiolo pystytään varmistamaan mahdollisimman pitkään.

Etäratkaisun aikana erityisen vaativan hoidon oppilaat saavat edelleen mahdollisuuden kokopäivätoimintaan.

Lukio-opetuksessa siirrytään etäopetukseen 16.3. lähtien

Lukio-opetuksessa siirrytään etäopetukseen maanantaista 16.3. lähtien ainakin neljännen jakson loppuun eli 2.4. asti. Sekä oppilaita että opettajia on jo aiemmin ohjeistettu ottamaan oppimateriaalit ja työntekovälineet mukaansa työpäivän päättyessä. Materiaaleja voi noutaa oppilaitoksista myös etäopetuksen aikana.

Etäopetukseen siirryttäessä kouluja ei suljeta vaan opetusmuoto muuttuu. Esimerkiksi lukioiden opinto-ohjaajan, opettajan tai opiskeluhuoltohenkilöstön tapaamisesta on mahdollista sopia. Ylioppilaskirjoituksissa noudatetaan ylioppilastutkintolautakunnan ohjeita.


Lisätietoja

Perusopetusjohtaja
Kristiina Järvelä
puhelin 040 800 4678
sähköposti [email protected]

Hist. ja yht.k.opin leht. (Aik
Jorma Suonio
puhelin 050 330 2078
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki

Kuvat Elina Pynnönen