Siirry sisältöön

Koronaviruksen vaikutukset kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen toimintaan

Julkaistu 13.3.2020 17.04

Tampereen kaupunki on tarkentanut kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen toiminnan osalta joidenkin toimitilojen aukioloja.

Uima-allas
 

Kaikki liikuntatilat ja nuorisotilat suljettu 14.3. alkaen toistaiseksi

Päivitetyn linjauksen mukaisesti kaikki uimahallit, nuorisotilat, jäähallit, sisäliikuntatilat, lämmitettävät tekonurmikentät sekä Koulukadun tekojäärata ovat suljettuja huomisesta 14.3. lähtien toistaiseksi. Ladut, ulkoilureitit ym. omaehtoisen liikunnan olosuhteet ovat edelleen käytettävissä ja niitä pidetään mahdollisuuksien mukaan kunnossa.

Kirjastot ja museot avoinna toistaiseksi

Kirjaston asiakaspäätteet pyritään pitämään käytössä, mutta niiden hygieniatasoa on korotettava ja huolehdittava siitä, että kaikkien asiakaspäätteiden välittömässä läheisyydessä on käsidesiä tms. hygieniavälineistöä. Työväenopiston kurssitarjontaa voidaan rajoittaa, erityisesti sellaisissa tilanteissa, joissa opetusjärjestelyt edellyttävät osallistujilta lähikontaktia.

Ohjatut liikuntaryhmät peruttu koko keväältä

Kaikki liikuntapalvelujen järjestämät ohjatun liikunnan ryhmät on peruttu tältä keväältä Tampereen kaupungin suositusten mukaisesti koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Perutut vuorot koskevat kaikkia liikuntaryhmiä: Nuortentreenejä, Liikkuva Perhe-tapahtumia, kaikkia ohjatun liikunnan kevätkauden ryhmiä, vauvauintiryhmiä sekä uimakouluja.

Tapahtumien järjestäminen

Kaikki lähikontaktin todennäköisyyttä lisäävät kaupungin järjestämät tilaisuudet (tapahtumat, museo-opastukset ym.) peruutetaan. Tapahtumia voi järjestää myös ilman yleisöä. Liikuntavuorojen osalta peruutukset ensisijaisesti osoitteeseen: [email protected] Toiminnan järjestäjien on syytä tarkkaan harkita muutenkin harjoitusvuorojen perumistarpeet. Seurat tiedottavat itse asiakkaitaan oman toiminnan osalta.

Nuorisopalvelujen järjestämät leirit ym.

Nuorisopalvelujen järjestämät leirit, retket, tapahtumat ja harrasteryhmät, sekä muu säännöllinen ryhmätoiminta, kuten esim. konsoli- ja tietokonetoiminta perutaan toukokuun loppuun saakka. Nuorisopalvelut pyrkii toteuttamaan kevään aikana nuorille suunnattua toimintaa tehostetusti verkossa, tiedotamme toiminnasta tarkemmin myöhemmin.