Siirry sisältöön

Tampere Biennale tuo luontoaiheista taidetta Laikun pihaan ja Galleriaan

Julkaistu 10.3.2020 14.03

Modernin taidemusiikin festivaali Tampere Biennale soi jälleen 1.–5.4.2020. Tapahtuma tuo 18.3. alkaen Kulttuuritalo Laikun piha-alueelle kaksi ääniteosta sekä huhtikuun ajaksi Laikun Galleriaan kaksi videoteosta. Tampere Biennalen tämän vuoden teemana on Kuuntele luontoa. Sama teema näkyy Jarno Vesalan sekä Laikun Galleriaan että piha-alueelle kuratoimissa ääni- ja videotaidekokonaisuuksissa.

 

Laikun pihassa olevia ääniteoksia voi käydä kuuntelemassa Tampere Biennalen ennakkopäivän tapahtumasta 18.3. alkaen aina festivaalin loppuun 5.4. asti. Petri Kuljuntaustan Laikun oraakkeli tuo pihan vanhan lehtikuusen salatut äänet kuuluviin. Puu ääntelee, kun tuuli puhaltaa, maa tärisee, vettä liikkuu sen suonissa tai linnut istuvat sen oksilla. Toisella puolella pihaa laulavat Ville Aallon sähköiset linnut. Avian Electronics ǀ Sähkölintujen laulu -teoksessa synteettiset luontoäänet ja elektroniset signaalit yhdistyvät ja sekoittuvat, ja aidon ja keinotekoisen raja sumenee. Tampere Biennalen ääni- ja videotaidekokonaisuuden täydentää Heidi Hassisen säveltämä tunnussävel, joka soi Frenckellin kellotornissa tasatunnein läpi tapahtuman.


Laikun Galleriassa nähdään 2.–26.4. kaksi teosta. Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin Removing Defences on dokumentaatio liveaktiosta, jossa nokkoselta poistetaan poltinkarvat. Teos kyseenalaistaa uskomuksen kasveista mykkinä ja tunnottomina olentoina ilman minkäänlaisia tunteita. Antti Laitisen teoksessa Marionette (2017) taas jäljitellään tuulen aiheuttamaa liikettä puussa.

Kulttuuritalo Laikku sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa, osoitteessa Keskustori 4. Laikun Galleria on avoinna yleisölle ti–pe klo 9–21 sekä la–su klo 10–18 ja näyttelyihin on vapaa pääsy. Lisää tietoja Laikun näyttelyistä sekä muista tapahtumista löytyy verkkosivuilta.

Lisätietoja
Koordinaattori
Jarno Vesala
puhelin +358407035744
sähköposti [email protected]


Kuvat Antti Laitinen