Siirry sisältöön

Teattereiden kausikortit lainattavaksi kirjastosta

Julkaistu 28.2.2020 9.06


Pääkirjasto Metsosta voi nyt lainata kausikortin myös Tampereen Teatteriin ja Tampereen Työväen Teatteriin. Teatterikausikorteilla on viikon laina-aika, ja niillä pääsee Frenckell-näyttämön ja Eino Salmelaisen näyttämön kevätkauden keskiviikkoesityksiin 4.3. alkaen.

 

Tampereen kaupunginkirjasto laajensi syksyllä lainattavien esineiden kokoelmaansa uuteen suuntaan ja aloitti urheiluseurojen ja kulttuurialan toimijoiden kausikorttien lainaamisen. Nyt kausikorttiyhteistyöhön ovat lähteneet uusina toimijoina mukaan Tampereen Teatteri ja Tampereen Työväen Teatteri.

Molemmat teatterit lahjoittivat lainattavaksi yhden kausikortin, joilla molemmilla pääsee kaksi henkilöä sisään nimetyille paikoille. Kausikortit käyvät 4.maaliskuuta alkaen Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämön ja Tampereen Työväen Teatterin Eino Salmelaisen näyttämön keskiviikon esityksiin.

- Teattereiden kausikortteja on kyselty paljon, joten olemme todella iloisia uusista yhteistyökumppaneista. Paikalliset kulttuuri- ja urheilutoimijat ovat lähteneet hienosti mukaan kausikorttiyhteistyöhön, ja lainattavilla kausikorteilla pääsee jo kokeilemaan monipuolisesti erilaisia elämyksiä. Toivottavasti kesällä saamme mukaan vielä muutamia uusia kesälajeja, kun monen kausikorttitoimijan toiminta jää kesätauolle, palvelupäällikkö Niina Salmenkangas sanoo.

Mukana kausikorttikokeilussa ovat jo ennestään urheilun puolelta Ilves ja Tappara (jääkiekon SM-liiga), Tampereen Pyrintö (miesten Korisliiga), PP-70 Futsal, Kooveen salibandy, Raholan Pyrkivä (koripallo), Kauppi Sport Center sekä kulttuurin puolelta Tampere Filharmonia, G Livelab, Tampere-talon Sorsaklubi, Tullikamarin Klubi, Vastavirta-Klubi ja Tanssiteatteri MD. Lisäksi Sampolan kirjastoon on tulossa lähiaikoina lainattavaksi Joogapaikan kausikortti.

Viikon laina-aika, ei varauksia tai uusintoja

Kultakin kausikorttilainaukseen mukaan lähteneeltä yhteistyökumppanilta on lainattavana 1–2 kausikorttia. Useimmat kortit ovat lainattavissa pääkirjasto Metsosta. Lainattavissa olevien korttien kuvat ja käyttöohjeet sijaitsevat Metson aulassa Vippi-hyllyssä, ja varsinainen kortti lainataan pääkerroksen lainauspalveluista. PP-70 Futsalin ja Raholan Pyrkivän koripallodivarin otteluihin kausikortit ovat lainattavissa Tesoman kirjastosta.

Lainattavilla kausikorteilla on viikon laina-aika, mutta toiveena on, että asiakas palauttaa kortin heti, kun ei enää tarvitse sitä, jotta mahdollisimman moni pääsee hyötymään kausikorteista. Lainattavia kausikortteja ei voi varata tai uusia. Asiakkaalla voi olla lainassa vain yksi kausikortti kerrallaan.

Kausikorteilla on korkeammat myöhästymismaksut kuin muulla aineistolla. Jos asiakas ei palauta korttia, häneltä peritään kausikortin hankintahinta ja palauttamatta jäänyt kortti mitätöidään.Lisätietoja

Tampereen kaupunginkirjasto
Vs. kirjastopalvelujohtaja
Niina Salmenkangas
puhelin 040 800 4404
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi

Kuvat Eva Kallioranta