Siirry sisältöön

Perheet voivat valita ensi kesänä kahdeksan maksutonta lomaviikkoa päivähoidossa

Julkaistu 20.2.2020 17.24

Tampereella varhaiskasvatuksen asiakasperheet voivat ensi kesänä valita kahdeksan maksutonta poissaoloviikkoa kunnallisessa päivähoidossa. Kahdeksan viikon yhtenäisen lomajakson voi pitää 1.6.–23.8.2020. Sivistys- ja kulttuurilautakunta päätti asiasta 20.2.2020.

Jos perhe käyttää kesällä kahdeksan viikon maksuttoman jakson, päivähoitomaksua ei peritä kesä- ja heinäkuulta 2020. Elokuun puolelle jatkuvat kesälomaviikot hyvitetään jo kesäkuun maksussa, ja elokuun asiakasmaksu peritään perheiltä normaaliin tapaan.

Poissaolojakson tulee olla kahdeksan täyttä kalenteriviikkoa. Lapsi ei voi osallistua päivähoitoon lomajaksonsa aikana. Maksuttoman poissaolon ehtona on, että lapsi on ollut kunnallisen päivähoidon asiakkaana vähintään täyden toimintavuoden 2019–2020, hoitosuhde on alkanut viimeistään 31.8.2019.

Maksuttoman jakson edellytyksenä on, että hoitosuhde jatkuu poissaolojakson loppuun saakka. Tämä tarkoittaa käytännössä, että esiopetukseen ja sitä täydentävään kerhotoimintaan siirtyvät lapset voivat valita vain sellaisen poissaolojakson, joka päättyy ennen kouluvuoden alkamista 11.8.2020.

Oikeus maksuttomiin jaksoihin ei koske syksyllä 2020 ensimmäisen luokan aloittavia. Kouluun siirtyvien on tarkoituksenmukaisinta irtisanoutua varhaiskasvatuksesta hoidon tarpeen päättyessä.

Kahdeksan viikon maksuton jakso pitää ilmoittaa kirjallisesti viimeistään 29.4.2020 ensisijaisesti kaupungin verkkosivuilta löytyvän varhaiskasvatuksen verkkoasiointipalvelun kautta. Jos verkkoasiointipalvelun käyttö ei ole mahdollista, lomakkeen voi palauttaa myös lapsen päivähoitopaikkaan.

Käytännöllä voidaan ennakoida ja tasapainottaa päivähoidon kysyntää ja tarjontaa kesälomakauden aikana. Varhaiskasvatuksen palveluverkkoa supistetaan vaiheittain kesä-elokuun aikana. Päivystäviä päiväkoteja on jokaisella palvelualueella.


Lisätietoja

Asiakaspalvelupäällikkö
Katri Mantere
puhelin 040 849 2107
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki