Siirry sisältöön

Hervannan Baana sai investointitukea 510 000 euroa

Julkaistu 11.2.2020 15.41

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt Tampereen kaupungille 510 000 euroa seudullisen pyöräilyn pääreitin, Hervannan Baanan, toteuttamiseen. Hervannan Baana rakennetaan keskustan ja Hervannan välille. Baanasta valmistui vuoden 2019 loppupuolella ensimmäinen osuus Hervannasta Suutalansillan eteläpuolelle, valtatie 9:lle saakka.

Raitien vieressä kulkeva pyöräilyn ja kävelyn laatukäytävä, baana, Hallilan kohdalla
 

Tuki on myönnetty vuoden 2019 haun perusteella Traficomin kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmasta, ja sitä sai kaikkiaan 12 kuntaa pyöräilyn ja kävelyn sujuvoittamista ja turvallisuutta kohentaviin hankkeisiinsa. Hervannan Baanalle on myönnetty tukea jo aiemminkin; Baanan ensimmäinen osuus sai vuonna 2018 investointitukea 345 000 euroa.

Hervannan Baanan reitti kulkee Viinikasta liittymästä Nekalantien, Muotialan peltojen ja Korkinmäen kautta kohti Hallilaa ja Hervantaa. Baanan ensimmäinen osa rakennettiin vuosina 2018–2019 raitiotietöiden yhteydessä. Baanan loppuosuudelle laaditaan parhaillaan katu- ja rakennussuunnitelmia. Valtatie 9:ltä Viinikkan liittymään ulottuvan osuuden pituus on 4,2 kilometriä, ja se on jaettu kahdeksaan osaan. Tavoitteena on rakentaa investointitukea saaneet Viinikanojan, Lokintaipaleen, Muotialan peltojen, Hallilantien ja Korkinmäenkadun osuudet vuosina 2020–2022. Nekalantien osuus rakennetaan aikaisintaan vuonna 2022.

Hervannan Baana mahdollistaa nopean, suoran, viihtyisän, sujuvan, turvallisen ja katkeamattoman pyöräily-yhteyden keskustan ja Hervannan välillä. Baanalle on esitetty hankkeen yleissuunnitelmassa pääosin kaksisuuntaisia pyöräteitä, joilla kävely ja pyöräily on eroteltu toisistaan. Ainoastaan Korkinmäenkadun osuudelle on esitetty yksisuuntaisia pyöräteitä ja -kaistoja sekä pyöräkatua. Baanan jatko-osuuden kustannusarvio on 2,2 miljoonaa euroa.

Hervannan baana kartalla ja alustava toteutusaikataulu
Hervannan baana kartalla ja alustava toteutusaikataulu. (kuva autautuu klikkaamalla isommaksi)

Lisätietoja

Liikenneinsinööri
Timo Seimelä
puhelin 040 758 2104
sähköposti [email protected]