Siirry sisältöön

Vanhusneuvosto edistää vuonna 2020 Tampereen ikäystävällisyyttä

Julkaistu 11.2.2020 9.34

Tampereen vanhusneuvoston pääteemana vuonna 2020 on ikäystävällinen kaupunki. Ikäystävällisyys on poikkihallinnollista: se käsittää kaiken ikäihmiseen liittyvän toiminnan teattereista ja joukkoliikenteestä tehostettuun palveluasumiseen asti. Siksi se sopiikin hyvin vanhusneuvoston teemaksi, koska kuntalain mukaan vanhusneuvoston tehtävänä on huolehtia kaikista ikääntyneen ihmisen arkeen ja elinpiiriin liittyvistä asioista.

Vanhusneuvosto edistää ikäystävällisyyttä yhdessä vuoden 2020 lopussa päättyvän TampereSenior-ohjelman kanssa: Luvassa on muun muassa syksyllä seniorikaraokea lähitoreilla sekä TampereSeniorin loppuseminaari joulukuussa.

Keväällä vanhusneuvosto järjestää vanhusasiamiehen kanssa jo perinteisen Kuule ja kerro -palautetilaisuuden. Tällä kertaa tilaisuuden aiheena ovat testamentti- ja perintöasiat. Joulun alla vanhusneuvosto pitää glögitilaisuuden, jonne voi tulla juttelemaan vanhusneuvoston jäsenten kanssa.

Ikäihmisten järjestöistä muodostetussa eläkeläisvaltuustossa käsitellään keväällä ikäihmisten sosiaalipalveluiden laatua, vaikuttavuutta ja asiakastyytyväisyyden mittaamista. Syksyllä eläkeläisvaltuustossa tarkastellaan kaupungin vuoden 2021 budjettia ikäihmisten palvelujen näkökulmasta. Eläkeläisvaltuuston tapaamisiin ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.

Vanhusneuvoston mielestä on tärkeää, että ikäihmisten julkista liikennettä tarkastellaan yhtenä kokonaisuutena. Sen vuoksi vanhusneuvosto perustaa tänä vuonna joukkoliikennetyöryhmän, johon kutsutaan edustajia joukkoliikenteestä, raitiotieallianssista ja palveluliikennettä hoitavasta Tuomi Logistiikasta.

Tampereen vanhusneuvosto järjestää tänä vuonna Kuusikko-vanhusneuvostojen eli kuuden suurimman kaupungin (Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu ja Turku) työvaliokuntien tapaamisen sekä Pirkanmaan vanhusneuvojen maakunnallisen tilaisuuden.


Lisätietoja

Vanhusneuvoston puheenjohtaja
Tarja Jokinen
puhelin 040 560 6711
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala