Siirry sisältöön

Tampere valtaa Tallinna Music Weekin suomalaisella musiikilla ja inspiroivalla visiolla yhdenvertaisuudesta

Julkaistu 7.2.2020 12.12

Tampere-talo ja Tampereen kulttuuripääkaupunkihaku 2026 aloittivat yhteistyön Tallinna Music Weekin kanssa ja ylpeänä isännöivät festivaalin avauskonsertin 26. maaliskuuta.

Orkesteri ja yleisöä Tallinna Music Week -tapahtumassa.
 

Tamperelaiset isännöivät myös TMW:n kirkkokonsertin, missä TampereRaw soittaa Cecilia Damströmin musiikkia. Damströmin kehuttu sävellys on omistettu Minna Canthin, Tampereella syntyneen suuren suomalaisen kirjailijan ja vaikuttajan muistolle.

Ulkoinen linkkiTallinna Music Weekin perustaja Helen Sildna ylistää uutta yhteistyötä.

“Tampere naisten demokraattisten oikeuksien kehtona Euroopassa on vahva fakta ja inspiroiva tarina tasa-arvosta sekä taiteen ja luovuuden voimasta."

Tampereen kulttuuripääkaupunkihaku on valinnut yhdenvertaisuuden pääteemakseen. “Yhdenvertaisuuden tarina on jotain sellaista, mistä koko maailma voi saada inspiraatiota", Helen Sildna sanoo.

Tampereen Muumimuseolla ja Tampere-talolla on myös pop-up -kauppa festivaalilla. Tampereen visiot kestävästä kehityksestä ja yhdenvertaisuudesta ovat näkyvästi esillä TMW:n konferenssiosiossa.

Tämä “Tallinnan maihinnousu" tapahtuu monesta syystä: tapahtumayhtiö ja Pohjoismaiden suurin konferenssikeskus Tampere-talo täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Maailman ainoa Muumimuseo majailee Tampere-talossa, ja nyt on kulunut 75 vuotta ensimmäisen Muumi-kirjan ilmestymisestä. Tampere Filharmonia täyttää 90 vuotta.

Ja tietysti Tampere tekee kovasti töitä seuraavan suuren tavoitteensa eteen: Tampere haluaa Euroopan kulttuuripääkaupungin tittelin 2026.

"Tallinn Music Weekin yhteydessä järjestettävä Creative Impact -konferenssi keskittyy kulttuurin ja luovan teollisuuden muutosvoimaan ja seuraa Yhdistyneiden Kansakuntien kestävän kehityksen tavoiteohjelmaa. Kun haemme Euroopan kulttuuripääkaupungin titteliä, jaamme luonnollisesti yhteisen kiinnostuksen näihin teemoihin. Ja on tietysti hieno mahdollisuus päästä osallistumaan näin korkeatasoiseen festivaaliin", sanoo kulttuuripääkaupunkihaun projektipäällikkö Eija Oravuo.

Helen Sildna muistuttaa myös siitä työstä, mitä Tampere-talo on tehnyt kestävän kehityksen hyväksi: “Ja onnittelut Tampere-talolle siitä, että Tampere-talo on nyt Suomen ensimmäinen energiankäytöltään hiilineutraali kongressi- ja konferenssikeskus."

“Tallinn Music Week on useita kertoja valittu maailman parhaimpien festivaalien joukkoon ja usein jopa ainoana eurooppalaisena festivaalina. Meille Tampere-talon toimijoille ja Tampereelle on suuri kunnia ja ilo saada olla juhlistamassa siellä suurta juhlavuottamme. Tampereella ja Tallinnalta on samanlainen halu parantaa maailmaa ja hieno energia, ja yhdessä järjestämme upeat bileet. Olen vakuuttunut, että kaikki paikalle tulevat tuntevat sen jälkeen vähintään sen 195 syytä tulla myös Tampereelle!" julistaa Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Tallinna Music Weekin avauskonsertissa Fotografiskassa esiintyvät muun muassa kitaristi Jarmo Saaren superyhtye ja virolainen Anna Kaneelina, joka saalisti neljä voittoa Estonian Music Awards -kisassa.

TampereRaw esiintyy intiimissä konserttipaikassa, Tallinnan babtistikirkossa.

Uuden musiikin ja kaupunkikulttuurin festivaali Tallinn Music Week pidetään 25.3.-29.3.. Festivaali on vahvistanut jo 155 esiintyjää 29 maasta.

Kuten viime vuonnakin, musiikkiohjelma keskittyy enimmäkseen Telliskiven ja Noblessenerin satamn alueelle pohjois-Tallinnassa. Uusia esiintymispaikkoja festivaalilla ovat tallinnan Fotografiska, Noblessenerin alueen Nobel-halli ja Taidekeskus Kai. Tänä vuonna festivaali tekee myös päivämatkoja Lasmäelle ja Paldiskiin.

Musiikin lisäksi TMW 2020 sisältää kaksipäiväisen konferenssin Viron taideakatemiassa, yleisökeskusteluja ja musiikkiaiheisia workshoppeja lapsille.

Vuotuinen TMW-festivaali on rankattu maailman parhaiden musiikkifestivaalien joukkoon. Se houkuttelee 20 000 vierailijaa satoihin tapahtumiin.


Lisätietoja

Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihaku 2026
Projektipäällikkö
Eija Oravuo
puhelin +358444309988
sähköposti [email protected]

Tampere-talo
Paulina Ahokas
sähköposti [email protected]

Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihaku 2026
Viestintäsuunnittelija
Seppo Roth
puhelin +358 500 170 169
sähköposti [email protected]


Teksti Seppo Roth

Kuvat Tõnu Tunnel