Siirry sisältöön

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämiseen kysytään ideoita

Julkaistu 7.2.2020 8.45

Millaiset mielenterveys- ja päihdepalvelut Tampereelle, Orivedelle, Pirkkalaan ja Vesilahdelle tarvitaan? Mikä toimii, mitkä asiat vaativat kehittämistä? Vaikuta ja vastaa kyselyyn verkossa 23.2.2020 mennessä.

Tiedotetta päivitetty 24.2.2020: Kysely on päättynyt. Kiitos vastauksista!

Vastauksia hyödynnetään mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämisessä sekä Tampereen kaupungin aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin aikuispsykiatrian mahdollisen yhdistämisen valmistelussa.

Verkkokyselyn kysymykset ovat samanlaisia, joiden ympärillä käytiin keskustelua Tampereella keskiviikkona 5.2.2020 pidetyssä keskustelutilaisuudessa. Kyselyn avulla mielipiteen voivat kertoa myös ne, jotka eivät päässeet paikanpäälle tilaisuuteen.

Ihmisiä istumassa valtuustosalissa.
Keskusvirastotalolla 5.2.2020 pidetty Paremmat mielenterveys- ja päihdepalvelut -tilaisuus keräsi valtuustosalin lähes täyteen väkeä.

Valtuustosalin tilaisuudessa keskustelua käytiin vilkkaasti. Keskustelussa toivottiin, että potilaille tarjottaisiin mahdollisuus hakeutua hoidon ja avun piiriin vuorokauden ympäri. Keskustelijat peräänkuuluttivat paikkaa, jonne voisi kävellä sisään tai ottaa yhteyttä itselleen sopivalla tavalla. Yhteydenottotapoihin ja hoitokeinoihin toivottiin monipuolisuutta digitaalisaation avulla. Hoidossa olevien potilaiden hoidon jatkuvuutta ja suunnitelmallisuutta pidettiin tärkeänä. Tilanteen kriisiytyessä hoitoa pitäisi pystyä joustavasti lisäämään.

Myös läheisten asiat olivat paljon esillä keskustelussa. Osallistujien mukaan läheiset huomioidaan nykyään paremmin hoidon alkuvaiheessa, mutta heidät tulisi ottaa mukaan myös muissa hoidon vaiheissa. Läheisten jaksamisen huomioinnin ja tuen piiriin ohjaamisen nähtiin ennaltaehkäisevän läheisten uupumista.

Keskustelutilaisuuden tallenne on katsottavissa verkossa:


Lisätietoja

Projektipäällikkö, Tampereen kaupunki
Sini Hyvönen
puhelin 040 806 3847
sähköposti [email protected]

Projektipäällikkö, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Juha Ahonen
puhelin 050 529 0392
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Veli-Matti Lahdenniemi