Siirry sisältöön

Tampereella suunnataan katse kohti läntistä keskustaa - visiotyö käynnistyy helmikuussa

Julkaistu 6.2.2020 9.37

Tammerkosken länsipuolen kiinteistön omistajat, mukaan lukien Tampereen kaupunki, käynnistävät yhdessä läntisen keskustan visiotyön. Yhteishankkeen tavoitteena on tuoda esiin alueen potentiaali, tehdä kattava tilannekartoitus ja löytää ratkaisuja nopeillekin kehitystoimenpiteille.

Visiotyöllä vastataan tarpeeseen ymmärtää Tampereen keskustassa tapahtuvia kaupunki-, liikenne- ja toimintaympäristön muutoksia ja niiden vaikutuksia läntiseen ydinkeskustaan. Oikeiden kehittämistoimenpiteiden linjaamiseksi ja priorisoimiseksi läntistä ydinkeskustaa tarkastellaan yhdessä alueen pitkäaikaisten toimijoiden kanssa.

Yhteishankkeessa ovat mukana D-Kulma Oy, eQ Kiinteistörahastot, Finnpark Oy, Lahtiset Yhtymä, Metsä Board, Pirkanmaan Osuuskauppa, Sponda Oyj, Särkänniemi Oy, Tampereen Palvelukiinteistöt Oy, Tampereen Vuokratalosäätiö sr, Varma / Finlaysonin alue sekä Tampereen kaupungin Viiden tähden keskusta ja Raitiotie -kehitysohjelmat.

- Läntinen keskusta on tärkeä kaupan, asumisen, työpaikkojen alue ja merkittävä kulttuurin keskittymä. Kehittämisen pitää vastata tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeisiin sekä luoda uusia mahdollisuuksia eri alojen toimijoille. Visiotyöllä halutaan vauhdittaa läntisen keskustan kehittämistä. Tavoitteena on saada selville toimenpiteitä, joita voidaan toteuttaa nopeastikin joko yksityisten toimijoiden tai kaupungin osalta, summaa apulaispormestari Jaakko Stenhäll.

Visiotyössä tehdään perusteellinen läpileikkaus kehitettävästä alueesta. Siinä tunnistetaan läntisen ydinkeskustan vahvuuksia ja muutostarpeita sekä tuodaan esille kunkin toimijan omia tavoitteita ja suunnitelmia. Jotta visiotyö saadaan näkyväksi katukuvaan mahdollisimman ripeästi, yksi tärkeimmistä tavoitteista on saada toimenpiteitä toteutettavaksi jo käynnissä olevissa kehittämishankkeissa.

Visiotyö käynnistyy 12. helmikuuta, ja se etenee yhteistyötapaamisten muodossa. Syksyllä järjestettävällä yhteissuunnitteluviikolla mukaan pääsevät kaikki asiasta kiinnostuneet: kaupunkilaiset, yhdistykset ja muut sidosryhmät. Visiotyö valmistuu vuoden loppuun mennessä. Lopputuotoksena saadaan julkinen raportti ja siihen liittyvää havainnollistavaa aineistoa.


Lisätietoja

Hankejohtaja
Tero Tenhunen
puhelin 050 540 2860
sähköposti [email protected]

Apulaispormestari
Jaakko Stenhäll
puhelin +358451378505
sähköposti [email protected]


Teksti Noora Kumpulainen, Minna Seppänen