Siirry sisältöön

Ulkoilmatapahtuma valaisee Hiedanrantaa 13.2.

Julkaistu 4.2.2020 7.00

Hiedanrantaa valaistaan pimeänä helmikuun torstai-iltana 13.2.2020 klo: 17-19 järjestettävällä Uutta valoa Hiedanrannassa -ulkoilmatapahtumalla. Kaikille avoimessa ja maksuttomassa tapahtumassa vieraat pääsevät tutustumaan Hiedanrannan tulevaisuuden suunnitelmiin ja nauttimaan valosta eri tavoin.

Teksti
 

Hiedanrannan kehitys Oy:n toimitusjohtaja esittäytyy

Tapahtuma käynnistyy Hiedanrannan Kehitys Oy:n toimitusjohtajan, Mikko Leinosen, ensiesiintymisellä. Hiedanrannan Kehitys Oy on Tampereen kaupungin omistama yhtiö, joka on mukana rakentamassa uutta 25 000 asukkaan kaupunginosaa Tampereelle. Yhtiön tehtävänä on kaavojen käynnistäminen ja kehitysohjelman johtaminen infrastruktuurin ja puistoalueiden rakentamiseen liittyen. Se edistää kestäviä ja älykkäitä kaupunkirakenteen ratkaisuja ja liiketoimintaa Hiedanrannassa. Yhtiö kehittää Hiedanrantaa yhteistyössä maanomistajien kanssa.

Valoteokset luovat tunnelmaa

Katseet siirretään tulevaisuuteen, kun tehdasrakennuksen julkisivuun heijastetaan ensimmäistä kertaa siihen myöhemmin keväällä rakentuva aurinkoenergiataideteos. Viime kesän Puutarhajuhlissa järjestetyssä energiataidekisassa etsittiin ideoita, joiden pohjalta Tampereen kaupunki voisi toteuttaa aurinkopaneeleista koostuvan, energiaa tuottavan taideteoksen Hiedanrantaan. Voittajaksi valittiin Arvo Yli-Kerttulan työ Musta aukko. Aurinkopaneelitaideteos tulee olemaan energian ja vähähiilisyyden maamerkki.

Pimenevää iltaa valaisee säkenöivä vannetaiteilija Henna Matanuskan tulishow "Come wonder with me", joka sisältää useita vanteita, tulitanssia ja vähän kasari fiilistäkin.

Tila, jossa ihmiset katselevat infotauluja Tampereen raitiotien linjauksista.
Jukolassa on nähtävillä Hiedanrannan suunnitelmia sekä Tampereen yliopiston toimintaa. Kuva: Aliisa Piirla.

Valaisua Hiedanrannan toimintaan ja suunnitelmiin

Korjatussa Jukolassa on paljon nähtävää ja kuultavaa. Ensimmäisen kerroksen näyttelytilassa voi tutustua Hiedanrannan historiaan, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Asiantuntijat valottavat yleissuunnittelun ja raitiotien ajankohtaista tilannetta. Jukolan yläkerrassa Tampereen yliopisto esittelee toimintaansa Hiedanrannassa. Esittelyn aiheina ovat mm. kestävään kehitykseen ja kiertotalouteen liittyvät hankkeet ja uusi koulutusohjelma.

Hiedanrannan Pajalla on avoimet ovet ja sen käsityö- ja taiteilijayhteisöön voi tutustua vapaasti.

Vannetaiteilija Henna Matanuska puhaltaa tulivannetta.
Sirkus- ja vannetaiteilija Henna Matanuskan tuliesitys klo 18. Kuva: Minea Koskinen.

Tietoja tapahtumasta

Tapahtuma-alue sijoittuu Jukolan, Pajan ja saunalavan ympärille osoitteessa Tehdaskartanonkatu 28-36.

Suosittelemme saapumaan paikalle julkisilla liikennevälineillä, pyörällä tai jalan. Hiedanrantaan kulkevia bussilinjoja ovat 3, 14, 21, 28, 36, 71, 80 ja 85. Parkkipaikkoja on rajoitetusti Tehdaskartanonkadun varrella.

Tapahtumassa on ruokamyyntiä tamperelaisten yritysten puolesta. Mukaan kannattaa varata käteistä rahaa.

Tapahtuma-alueella on esteettömiä vessoja ja ulkona oleviin ohjelmanumeroihin sekä ruokamyyntipisteelle on esteetön pääsy. Jukolaan pääsee pyörätuolilla ja pyörillä varustetulla kävelytelineellä. Pajan sisätilat eivät valitettavasti ole esteettömiä. Tapahtuma-alueen maasto on pääosin asvalttia ja kulkureitit ovat tasaisia sora- ja asvalttiteitä. Kartanon edustalla on esteetön pysäköinti.


Lisätietoja

Hiedanrannan viestintä
Eija Jokinen
puhelin +358401989754
sähköposti [email protected]

Hiedanrannan kulttuuri
Koordinaattori
Meiju Mertanen
puhelin 044 431 4931
sähköposti [email protected]

Hiedanrannan Kehitys Oy
Hankekehitysjohtaja
Reijo Väliharju
puhelin 050 388 0901
sähköposti [email protected]


Teksti Maija Västilä