Siirry sisältöön

Lastenkulttuurikuukauden aikana pohditaan tulevaisuutta

Julkaistu 29.1.2020 14.45

Lasten Pirkkaset on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurifestivaali, joka järjestetään vuosittain helmikuussa. Kuukauden aikana lastenkulttuuri näkyy ja kuuluu erityisen paljon ympäri Pirkanmaata muun muassa tapahtumien, työpajojen, näyttelyiden ja leirien muodossa. Mukana on tänä vuonna yhteensä 19 kuntaa. Lasten Pirkkasten kohderyhmänä ovat 0–12-vuotiaat lapset sekä heidän perheensä.

Lasten Pirkkaset valloittavat helmikuussa.
 

Kuukauden teemana on tänä vuonna Meidän tulevaisuus. Teemalla kannustetaan pohtimaan tulevaisuuteen liittyviä asioita yhdessä lasten kanssa: Miten tulevaisuuteen voi vaikuttaa? Miltä tulevaisuus näyttää? Tulevaisuutta voi mietiskellä ja maalailla esimerkiksi Täti Taikakynän ja Kulttuuriosuuskunta Uulun kiertävässä esityksessä Luonnonlapset, jossa lapset vaikuttavat itse tarinan kulkuun. Esiintyjät kiertävät Pirkanmaan kuntia helmikuun ajan.

Yhteisellä lastenkulttuurifestivaalilla halutaan tuoda esiin Pirkanmaan eri kunnissa toteutettavaa lastenkulttuurityötä. Mukana ovat tänä vuonna Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi. Suurin osa ohjelmasta on maksutonta.

Pirkanmaalla on toteutettu koordinoitua maakunnallista lastenkulttuuritoimintaa vuodesta 2005 lähtien. Lasten Pirkkasia suunnitellaan ja kehitetään Pirkkaset-työryhmässä, joka koostuu kuntien kulttuurivastaavista.


Lisätietoja

Koordinaattori
Jenni Taipalus
puhelin 050 523 2134
sähköposti [email protected]


Teksti Jenni Taipalus