Siirry sisältöön

Tule kuulemaan ja keskustelemaan Tampereen pohjavesistä 4.2.

Julkaistu 29.1.2020 11.20

Tiesitkö, että neljännes Tampereen hanavedestä on harjussa syntynyttä pohjavettä? Tule kuulemaan ja keskustelemaan Tampereen pohjavesialueiden ja pohjaveden tilasta ja riskeistä.

Risuharju Raholassa
 

Tampereen kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö järjestää yleisötilaisuuden tiistaina 4.2.2020 klo 18-20, Frenckellin auditorio, Frenckellinaukio 2. Auditorioon tullaan Teatteri Frenckellin sisäänkäynnistä.

Tampereen kaupunki on uusimassa pohjavesialueiden suojelusuunnitelmaa yhteistyössä eri tahojen kanssa. Tilaisuudessa mukana ovat muun muassa Pirkanmaan pelastuslaitos, Tampereen kaupungin ympäristönsuojelu, Tampereen Vesi ja pohjavesien suojelusuunnitelman kaupungille laatinut suunnittelutoimisto AFRY Finland Oy.

Mukaan toivotaan erityisesti pohjavesialueella eli harjualueilla asuvia tamperelaisia. Myös muut aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita!

Asuinalueilla pohjaveden pilaantumisen riskiä voivat aiheuttaa muun muassa vuotavat jätevesiviemärit, öljysäiliöt ja lämpökaivojärjestelmät, huolimaton kemikaalien varastointi ja käyttö, autojen pesu sekä torjunta-aineiden käyttö. Asukkailla on tilaisuus saada tietoa esimerkiksi öljysäiliöiden rakenteista, huollosta, tarkastuksesta ja poistosta.

Suojelusuunnitelma tulee nähtäville 3.2.-24.2.2020, jolloin siitä voi antaa palautetta.

Tampereen pohjavesialueet ovat nähtävissä kaupungin karttapalvelussa (https://kartat.tampere.fi/oskari/ ) ja valitsemalla karttatasoksi (Hydrografia, Pohjavesialue (SYKE)).

Kuva: Raholan Risuharju sijaitsee pohjavesialueella.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki, ympäristönsuojeluyksikkö
Ympäristötarkastaja
Sanna Markkanen
puhelin 050 524 2536
sähköposti [email protected]

Tampereen Vesi:
Kehitysinsinööri
Tiiu Vuori
puhelin 040 801 6927
sähköposti [email protected]