Siirry sisältöön

Kirvesrintojen numero kahdella täyttyy kahdeksas vuosikymmen

Julkaistu 26.1.2020 17.23

Tapparan ikoninen pelaaja ja valmentaja Kalevi Numminen juhlii 80-vuotissyntymäpäiväänsä Suomen Jääkiekkomuseossa Vapriikissa 1.2.2020. Kallu on tavattavissa ja jakaa nimikirjoituksia klo 13.30. Jääkiekkomuseoon on vapaa pääsy juhlien ajan kello 13.30-18.00. Museo toivottaa kaikki Kallu-fanit tervetulleeksi!

 

Kello 10-13.30 näyttelytilat on poikkeuksellisesti suljettu eikä ilmainen sisäänpääsy koske muita Vapriikin näyttelyitä. Kävijöitä pyydetään saapumaan paikalle ajoissa, koska tilaisuuden kestoa ei ole määritelty.

Kalevi Numminen teki pitkän uran Tapparassa voittaen kolme mestaruutta sekä pelaajana että valmentajana. Hänet muistetaan kaukalossa kovaluisena peruspuolustaja ja sen reunalla ammattimaisen valmennuksen kehittäjänä. Numminen edusti Suomea seitsemissä MM-kisoissa ja kaksissa olympialaisissa. Hänen pelinumeronsa on jäädytetty Hakametsän kattoon. Numminen on aateloitu Jääkiekkoleijonaksi numerolla 44 ja kuuluu myös Kansainvälisen Jääkiekkoliiton Hall of Fame -galleriaan. Omia merkkipäiviään hän odottaa innolla.

Tervetuloa tapaamaan päivänsankaria Jääkiekkomuseoon Vapriikkiin perjantaina 1.2. kello 13.30!

Ulkoinen linkkiMuseokeskus Vapriikki